StoryEditorOCM
OstaloTEŠKA OZLJEDA

Mateo Kljunak u bolničkom krevetu: ‘Razmišljao sam o utakmici protiv Crnice u Šibeniku, a na kraju je za mene sve bilo crno!‘

Piše Tonči Vlašić
12. siječnja 2024. - 23:21
Mateo Kljunak i Ivo Jukić, bivši reprezentativni vratar sa 119 nastupa za Hrvatsku - u sezoni 2020./21. bili su suigrači u AFC Universitasu

Dogodilo se to u pola treninga. Nije bilo kontakta. Međutim, nije moglo biti gore. Mateu Kljunku je pukla ahilova tetiva.

- Razmišljao sam o utakmici protiv Crnice u Šibeniku, a na kraju je za mene sve bilo crno – javio se iz dubrovačke bolnice. Odmah je operiran.

- Sreća u nesreći što sam odmah došao u bolnicu, što nisam čekao jer bi u tom slučaju, rekli su to liječnici, bilo sve još gore. Bit ću u bolnici još najmanje četiri, pet dana. Onda slijedi šest tjedana mirovanja – rekao je 28-godišnji igrač Squarea iz Majkova, Dubrovačkog primorja.

- Najteža ozljeda. Kad te neće, neće te. Baš nisam imao sreće – dodao je Mateo.

Zadnji put je igrao protiv Torcide u Splitu, 2:2. Bilo je to 20. listopada. Potom je zbog problema s leđima do kraja prvog dijela sezone nastupe suigrača pratio s tribina.

- Jedva sam dočekao početak priprema za nastavak sezone. Odradio sam sve kako treba. Radovao se povratku na teren… Nikad prije nisam imamo ovako ozbiljnu ozljedu – istaknuo je Mateo. Operirao ga je na Medarevu Jakiša Lojpur. Što je rekao liječnik, kad bi se mogao vratiti na teren?

- U najboljem slučaju za tri i pol, četiri mjeseca.

Ova sezona je, dakle, za njega završena.

- Nažalost…

Ali, ne predaje se Mateo. Borac je to. Učinit će sve kako bi opet obukao ‘crveno plavi‘ dres.

SQUARE U NEDJELJU NA BALDEKINU

Utakmica Crnica – Square igra se u nedjelju, 14. siječnja, na Baldekinu s početkom u 19 sati. Potom dolazi Stanoinvest Pula, koja je dobila 5:1 Torcidu kod kuće, te sad ima 23 boda. U derbiju 10. kola Olmissum - Futsal Dinamo 1:2. Aktualni prvak, zagrebački ‘Plavi‘, imaju 20 bodova, kao i Square, koji ima utakmicu manje. Olmissum je ostao na 18 bodova, Novo vrijeme ima na petom mjestu 14 bodova i utakmicu manje, Torcida je šesta s 13 bodova. Sedmi je Osijek s 9, a osmi Vrgorac s 8 bodova. Crnica je predzadnja, deveta sa 7 bodova, Uspinjača je zadnja s 2 boda. 

U subotu, 13. siječnja, igraju Uspinjača - Vrgorac, te Novo vrijeme - Osijek. 

image

Mateo Kljunak slavi pobjedu protiv prvaka Futsal Dinama u Gospinom polju. Bio je strijelac prvog pogotka (4:2)

Tonči Vlašić/

Uoči prve utakmice drugog dijela situacija u Gospinom polju, u Squareu, je sve samo ne sjajna. Matej Perović je i dalje na listi ozlijeđenih, a van stroja su i reprezentativac Marko Kuraja, te vratar Lujo Jurišić.

- Što reći, kad smo promislili kako je sve u redu nakon što smo onako lijepo zaključili prvi dio, dijelili prvo mjesto s Pulom, sad sve ovo. Ali, nećemo se predati – kazao je Kljunak, kojem je najteže jer neće moći pomoći ove sezone.

MATEO KLJUNAK (MALO)NOGOMETAŠ

Kljunak je igrao za kadete i juniore Squarea, imao debi za prvu momčad početkom 2018. godine. Nosio dres županijskog ligaša Ponte, a u Županijskoj ligi nastupao i za Rivu Slano. Paralelno je igrao i veliki nogomet. Počeo u mlađim uzrastima GOŠK-a. Trenirao ga je Marino Beletić. Igrao je i za prvu momčad GOŠK-a kad je trener bio Franjo Domić. Nastupao u velikom nogometu i za Croatiju iz Gabrila, te za Grk iz Potomja u čijem je dresu podijelio naslov najboljeg strijelca Prve županijske lige s Damirom Hodžićem iz Croatije. Obojica su postigla po 16 pogodaka. Igrao je za trećeligaša SV Donau u Austriji, a u Švedskoj za Trelleborgs FF, također člana trećeg ranga. 

Kako je bio na Kineziološkom Fakultetu Sveučilišta u Splitu na studiju kineziologije, tako je u sezoni 2019./20. mali nogomet igrao za Bačvice u Drugoj ligi. Potom u ljeto 2020. prešao u prvoligaša AFC Universitas. U Square se iz splitskog sastava vratio u ljeto 2022. godine... 

27. travanj 2024 18:42