StoryEditorOCM
OstaloFESTA ZAJEDNICE ŠPORTA ŽUPE DUBROVAČKE

Laureati judoke, Iva Oberan, Lukša Bračić i Ivano Sabljo, te automobilisti. Tko su ostali nagrađeni?

Piše Tonči Vlašić
12. lipnja 2024. - 13:53

Župske judoka su ponijele glavna nagrade – Iva Oberan je najbolja sportašica, a Lukša Bračić najbolji sportaš Župe dubrovačke protekle godine. I kako su njih dvoje članova Judo kluba Župa dubrovačka bili uspješni na tatamiju, takvi su bili i automobilisti Župe dubrovačke na stazama, a njima je pripala nagrada za klub godine.

Iva je na Svjetskom prvenstvu bila sedma u kategoriji do 63 kilograma, što je, istaknuto je, njen najbolji rezultat u karijeri. U proteklih 365 dana brončana na Grand Slamu, te dva puta brončana na Grand Prixu. Bračić je prvak Hrvatske za mlađe kadete do 46 kilograma, a prošle godine se sa srebrom oko vrata vratio i s prvenstva Hrvatske za dječake gdje je nastupio u kategoriji do 42 kilograma.

Auto klub Župa dubrovačka je na kružnim stazama prvenstva Hrvatske u Diviziji 3 imao dvojicu na pobjedničkom postolju: Vladimir Đukić je zauzeo drugo, a Jasmin Hrnić treće mjesto. Na brdskim stazama PH klupski treći, a pojedinačno dva doprvaka, u Grupi 3 Nihad Seferagić i u Grupi 6 Marijo Barović. U autoslalomu PH u klasi 7 najbolji je bio Deni Kmetović, a drugi Marijo Barović.

Dobitnik nagrade za najveću nadu Zajednice sportova Župe dubrovačke je Ivano Sabljo, judaš Župe dubrovačke. Sabljo je na prvenstvu Hrvatske za dječake osvojio broncu u kategoriji do 50 kilograma.

image

Svečanost Zajednice športova Općine Župa dubrovačka

Nikša Duper/općina Župa Dubrovačka/
image

Svečanost Zajednice športova Općine Župa dubrovačka

Nikša Duper/općina Župa Dubrovačka/
image

Svečanost Zajednice športova Općine Župa dubrovačka

Nikša Duper/općina Župa Dubrovačka/

Nagrađeni su prvo svi župski sportaši koji su u protekloj godini ostvarili zapažene rezultate: djeca do 8 godina Nogometnog kluba Župa dubrovačka, koji su pod vodstvom trenera Mirka Prke pobjednici Županijske lige, zatim članice Ženskog vaterpolskog kluba Jug iz Župe dubrovačke: Lana Korać, Nina Jazvin, Nea Matičević i Mara Sebastijan, koje su osvojile srebro na Prvenstvu Hrvatske za mlađe juniorke na kojem je Korać proglašena za najbolju vratarku prvenstva. Potom, odbojkašice Školskog športskog kluba Brenum Osnovne škole Župa dubrovačka, koje su županijske prvakinje u konkurenciji učenica sedmih i osmih razreda osnovnih škola. Roko Zvono, Ilija Radić i Eros Radošević, koji su s Košarkaškim klubom Dubrovnik prvaci Hrvatske do 9 godina, nagrađen je i Stjepan Bogdan, koji je član Tenis kluba Ragusa, a koji je državni prvak u paru na državnom prvenstvu do 18 godina. Pljeskalo se i košarkašima Školskog športskog kluba Brenum Osnovne škole Župa dubrovačka, koji su doprvaci Hrvatske u konkurenciji učenika petih i šestih razreda osnovnih škola, te nogometašu Franu Vlašiću, koji je član prvoligaša Slaven Belupa i reprezentativac Hrvatske do 18 godina, koji je osvojio srebro u juniorskom Kupu Hrvatske.

Nagrađeni su i boćari Postranja, Antonio Vojvodić i Luko Kelez, koji su županijski prvaci. Vojvodić u disciplinama bližanje i izbijanje u krug, te precizno izbijanje, a Kelez u disciplini pojedinačno klasično. Nagrađeni su i taekwondaši dubrovačkog Sharka iz Župe dubrovačke, Lea Katarina Capurso za naslov državne prvakinje u borbama u kategoriji preko 55 kilograma, Laura Obad, koja je državna prvakinja u borbama u kategoriji preko 51 kilogram, Toni Mužević, koji je državni prvak u formama, te Maroje Capurso, koji je na nekoliko međunarodnih turnira osvojio prvo mjesto. Mužević je bio uspješan i u kick boxing osvajajući medalje na turnirima svjetskog i europskog kupa. Priznanje je dobio i Lukša Pavić, član Plivačkog kluba Jug, koji je doprvak Hrvatske na 100 i 800 slobodno. Potom članovi Streljačkog društva Župa dubrovačka Tin Benčić, Mateo Zdraulić, Andrea Kalacanović i Ivano Knego za uspjehe na županijskom prvenstvu.

image

Svečanost Zajednice športova Općine Župa dubrovačka

Nikša Duper/općina Župa Dubrovačka/
image

Svečanost Zajednice športova Općine Župa dubrovačka

Nikša Duper/općina Župa Dubrovačka/
image

Svečanost Zajednice športova Općine Župa dubrovačka

Nikša Duper/općina Župa Dubrovačka/

Posebna priznanja dobili su Boćarski klub Rijeka Mandaljena za 50 godina postojanja, posthumno Lovro Vidosavljević – Vučić, koji je cijeli život posvetio vaterpolu, između ostalog ugradio sebe u povijest Vaterpolskog kluba Gusar, a Zajednica športova Općine Župa dubrovačka za dugogodišnji rad u sportu, promicanje imena Župe dubrovačke diljem Hrvatske, te za uspjehe nagradila je Nikolu Miloslavića – Čuću, koji je u streljaštvu od 1970. godine, više od poet desetljeća. 

Nagrađenima je čestitao načelnik Općine Silvio Nardelli, zatim predsjednik, dopredsjednik i tajnik Zajednice športova Župe dubrovačke, Ivica Cumeljan, Bruno Glavočić odnosno Mateo Delić, a nagrade su laureatima dodjeljivali još članovi Izvršnog odbora Zajednice Stjepan Knego, Ivan Ico Oberan i Marijo Barović. 

Nastupila je klapa Karaka, a program je vodio Davor Buconić.

image

Svečanost Zajednice športova Općine Župa dubrovačka

NikŠa Duper/općina Župa Dubrovačka/
18. lipanj 2024 13:30