StoryEditorOCM
OstaloFINALE MALONOGOMETNIH KVALIFIKACIJA

Idemo se plasirati u Uzbekistan! Izbornik naknadno pozvao prvog strijelca Squarea: ‘Maro Đuraš se nalazi u dobroj formi i odličan je igrač!‘

Piše Tonči Vlašić
15. travnja 2024. - 15:54

Hrvatska u utorak, 16. travnja, od 19 sati u Zagrebu, u Košarkaškom centru Dražen Petrović, igra protiv Poljske uzvratnu utakmicu dodatnih kvalifikacija za plasman na Svjetsko malonogometno prvenstvo koje se u rujnu i listopadu ove godine igra u Uzbekistanu. Prvo poluvrijeme, koje je odigrano u Poljskoj, dobila je s 3:2.

- Ostvarili smo u prvoj utakmice jako dobar rezultat. U utorak ćemo učiniti sve ne bi li se Hrvatska nakon 24 godine plasirala na Svjetsko prvenstvo. Zbog kartona ne možemo računati na Luku Perića koji će nam sigurno nedostajati. Naknadno je poziv u reprezentaciju dobio Maro Đuraš koji je već duže dio reprezentacije, nalazi se u dobroj formi i odličan je igrač. Najveća prednost ove momčadi je zajedništvo. Svi igrači su važni, od prvog do dvanaestog. U kvalifikacijskim utakmicama uvijek je netko iskočio. Kada je Perić bio u slabijoj formi, povukao je Sekulić, a u Poljskoj je Mataja pokazao svoju kvalitetu – istaknuo je naš izbornik Marinko Mavrović uz kojeg su na konferenciji za novinare bili Franco Jelovčić i Dario Marinović.

image

Dario Marinović, Marinko Mavrović i Franco Jelovčić

Ronald Gorsic/Cropix
image

Konferencija za medije hrvatske malonogoimetne reprezentacije uoci uzvratne utakmice kvalifikacija za SP protiv reprezentacije Poljske

Ronald Gorsic/Cropix

- Ovo je faza natjecanja u kojoj nema laganih utakmica niti rutinskih pobjeda. Iz Poljske se vraćamo s vrhunskim rezultatom. Igra možda nije bila najbolja, ali svakako nas raduje činjenica da smo pokazali karakter. Vratili smo se iz negativnog rezultata i pobijedili unatoč slabijoj igri. Na domaćem terenu ne smijemo ništa prepustiti slučaju. Idemo se plasirati u Uzbekistan – naglasio je Marinović, najbolji strijelac u povijesti reprezentacije.

- Od kada smo Franco i ja u reprezentaciji, bilo je dosta ‘generacijskih‘ utakmica. Mi smo zadnji iz te stare garde. Za ovu novu generaciju, ovo je sigurno najveća koju su igrali, no pred njima je, vjerujem, još dosta “povijesnih” utakmica. Za nas je ovo finale. Nadam se da ćemo izaći kao pobjednici – poželio je Marinović, koji je u reprezentaciji od 2008. godine, koji je nekoliko puta igrao na Europskom prvenstvu, koji sanja svoj debi na Svjetskom prvenstvu.

Hrvatska je na SP-u nastupila samo jednom – 2000. godine u Gvatemali.  

Nakon poziva Đurašu, sa 17 pogodaka prvom strijelcu Squarea ove sezone, a četvrtom topniku prvenstva, dubrovački klub ima trojicu svojih igrača u odlučujućoj bitci za plasman na SP. Zoran Primić i Marko Kuraja su odradili kompletne kvalifikacije, kao i četvrti, koji je ponikao u Gospinom polju – Dario Marinović.

 

27. travanj 2024 13:36