StoryEditorOCM
OstaloBOKS

Dolores Mirković u svom debiju dobila brončanu s državnog prvenstva, te ispisala povijest dubrovačkog kluba!

Piše Tonči Vlašić
10. lipnja 2023. - 12:19

Evo nove radost za Boksački klub Dubrovnik, treće pobjede ukupno, a prve jedne članice kluba.

Redom, prvu povijesnu pobjedu donio je David Žakula u Boksačkom centru na zagrebačkom Velesajmu, u natjecanju Hrvatske lige. Zatim je u drugom nastupu u Hrvatskoj ligi, prošli mjesec, Ante Klinac slavio u dvorani u Balama pokraj Rovinja, a sad je u svom debiju Dolores Mirković ostvarila uspjeh.

- Dolores je trebala imati debi prošli mjesec, ali je ostala bez suparnice u zadnji tren. Sad je dobila u Splitu, na zadnjem kolu Hrvatske lige, Lorenu Barbir iz Marjana, koja je vlasnica bronce s državnog prvenstva. Presretni smo zbog njenog uspjeha. Velike pobjede. Čestitke i njenom treneru – istaknuo je Kristijan Perak.

Trener je Sergej Vakeryna, Ukrajinac, bivši boksač, koji je izvan granica svoje države počeo raditi 2014. godine, a u Dubrovnik stigao početko prošle godine nakon dogovora s Marom Perakom. Nakon jedanaest mjeseci rada, u veljači ove godine, grad Dubrovnik se vratio poslije gotovo sedam desetljeća na boksačku kartu svijeta. Tad je imao debi u Hrvatskoj amaterskoj ligi u kojoj je Žakula ostvario i povijesnu prvu pobjedu.

Danas, na zadnjem kolu Hrvatske lige, slavi se (povijesna) pobjeda Dolores Mirković u seniorskoj konkurenciji u kategoriji do 60 kilograma.

31. svibanj 2024 17:36