StoryEditorOCM
OstaloUTRKA ZIDINAMA

Davorin Krešić drugi put istrčao utrku zidinama, lani četvrti, a sad zlatni, njegov Nevio mu je prvi čestitao: ‘Ovo je događaj koji se trči s osmijehom na licu!‘

Piše Tonči Vlašić
29. travnja 2023. - 10:59

Krenuo je treći, minutu nakon prvog sudionika (svako pola minute je bio start idućeg, ukupno ih je nastupilo 107). Prvog je pretekao u prvoj trećini zadatka, te na kraju prošao minutu prije njega ciljem. Dakle, bio je dvije minute brži. 

- Lani sam prvi put trčao utrku zidinama. S obzirom kako nastupam na mnogim utrkama, ovo je najljepša utrka. Ovo je nešto što se može doživjeti samo jednom godišnje – istaknuo je Davorin Krešić, 40-godišnjak iz Župe dubrovačke, sportaš, trkač, (malo)nogometaš, danas je najiskusniji nogometaš Konavljanina, prije je igrao za Dubrovnika, GOŠK-a, Slavena, Croatiju iz Gabrila, Enkela… 

- Ovaj put je bilo lakše na zidinama nego lani jer sam znao što me čeka. Ali, opet sam izgorio, kao i lani, od želje što prije odraditi trku. Uz skaline, niz skaline… Zahtjevna je ovo utrka. Baš zahtjevna – istaknuo je. Lani četvrti.

Još dok je utrka bila u tijeku, još dok svi nisu krenuli, poželio je da bude bolji nego lani. 

- I prošle, i ove godine istrčao sam trku za oko 12 minuta i 10 sekundi – prisjetio se.

Njegov Nevio, naš mali junak, ove godine je prvi put službeno volonter. Sutra će njih dvojica trčat humanitarnu utrku na 5 kilometara. 

- Nevio je presretan što su ga uključili u organizaciju. Ja presretan što sam opet imao priliku trčati zidinama, što sam sudionik i ovogodišnjeg Du Motiona. Ovo je događaj koji se trči s osmijehom na licu, na kojem se osjećaš prekrasno – istaknuo je Krešić. 

Na kraju bolji nego lani. Na pobjedničkom postolju. Zlatni! Pobjednik! Nevio mu je prvi čestitao.

image

Slave Davorin i Nevio Krešić, nagradu im je uručio Miro Drašković, direktor Turističke zajednice grada Dubrovnika

Mihael Barišić/cropix/
05. srpanj 2024 12:16