StoryEditorOCM
OstaloMALONOGOMETNO PRVENSTVO HRVATSKE

Crni(ca) petak, u derbiju pet crvenih i devet žutih kartona, može li Square Uspinjačom do nove pobjede i vrha?

Piše Tonči Vlašić
24. studenog 2023. - 23:10

Crnica je odnijela sva tri boda iz Zagreba, Futsal Dinamo se spasio od poraza u prethodnoj utakmici kod kuće, protiv Uspinjače Gimke je izjednačio tri sekunde prije kraja na 5:5, ali sad nije uspio. Nakon prvog poluvremena je bilo 0:2, na kraju utakmice 1:2, domaćinu ništa, sve gostima. Uspinjača Gimka zadnja na tablici, Crnica je prije ogleda kod prvaka bila predzadnja... Prošlo kolo Futsal Dinamo je uzeo sva tri boda u Makarskoj, prije toga, također tri boda u gostima kod Vrgorca, a prije toga prvi poraz ove sezone, i to u Gospinom polju od Squarea.

U ostalim utakmicama 8. kolo odigranim u petak, 24. studenog - tko je postigao pet pogodaka, tome je bilo za pet. U Splitu Torcida - Novo vrijeme 0:5, u Osijeku domaćin - Vrgorac 5:3, te u Omišu, u derbiju kola, Olmissum - Stanoinvest Futsal Pula 3:5. 

Puležani su gubili 2:0, ali su uspjeli odnijeti sva tri boda, te zadržati vrh. Prvi pogodak postigli su u 28. minuti u situaciji tri na tri, i to su autogolom Jakova Hrstića prepolovili zaostatak, zatim je David Mataja s dva pogotka u 33. minuti potpisao preokret, a tri minute poslije, s igračem više, preko Echavarrie su otišli do 4:2. Nadu domaćinu vratio je Bruno Žilić svojim drugim pogotkom nepune dvije minute do kraja, ali u predzadnjoj minuti peti pogodak gostiju – Grillo.

Svega je bilo u derbiju, zaiskrilo je već u 15. minuti, a nakon drugog pogotka domaćina, u 26. minuti, suci su pokazali čak pet crvenih kartona – isključena su dva igrača, domaći Duje Kustura i gostujući Dean Moravac, zatim fizioterapeut domaćih, te dvije osobe s klupe gostiju. U 34. minuti drugi žuti karton za još jednog domaćeg igrača, Jeremyja Bukoveca… Plus, devet žutih od čega četiri domaćinu, a pet gostima. Plus, domaćin je bio bez Antonia Sekulića i Josipa Juretića, koji su propustili derbi zbog tri žuta kartona.

Puležani vode s 19 bodova, na drugom mjestu su s po 16 bodova Futsal Dinamo i Square, koji ima utakmicu manje, Olmissum je ostao četvrti s 15 bodova, Novo vrijeme je s 13 bodova peto, Torcida je ostala na 10 bodova, Vrgorac je ostao na 8 bodova, Crnica sad ima 7 bodova, Osijek je sad na 6 bodova, a na zadnjem mjestu je s 2 boda Uspinjača Gimka, koja je gost u ovom 8. kolu u Dubrovniku. 

Utakmica Square - Uspinjača Gimka igra se u subotu, 25. studenog, u Gospinom polju s početkom u 19.30 sati. Zadnja informacija iz redova ‘crveno plavih‘ uoči zadnje domaće utakmice u 2023. godini glasi: ‘Izvan stroja su Matej Perović i Mateo Kljunak, dok će Zoran Primić biti na klupi‘.

Square pobjedom protiv Uspinjače Gimke ostaje uz bok Stanoinvest Futsal Puli, koju je jedini uspio dobiti ove sezone, i to usred Pule. Bilo je to u 2. kolu kad je slavio s 4:2. Olmissum je pak jedini koji je uspio ostaviti Squarea praznih ruku, i to u Gospinom polju. Opet je super zanimljivo u SuperSport Hrvatskoj malonogometnoj ligi! 

ZADNJE KOLO PRVOG DIJELA

Raspored 9. kola, 8., 9. ili 10. prosinca, Zagreb: Uspinjača Gimka – Osijek, Makarska: Novo vrijeme – Square, Šibenik: Crnica – Torcida, Vrgorac: Vrgorac – Olmissum, Pula: Stanoinvest Futsal Pula – Futsal Dinamo.

28. travanj 2024 07:46