StoryEditorOCM
OstaloSVJETSKO MALONOGOMETNO PRVENSTVO

Čekanju je nakon 8699 dana došao kraj! Dario Marinović protiv Kube postigao 70. pogodak u dresu mini ‘Vatrenih‘.

Piše Tonči Vlašić
20. rujna 2024. - 16:13
Bravo Hrvatska - slave Zoran Primić, Franco Jelovčić, Dario Marinović, Kristijan Čekol i Antonio SekulićGoran Mehkek/Cropix

Čekali smo 24 godine na novi nastup na Svjetskom prvenstvu, čekali smo od 2000. i prvenstva u Guatemali, a sad smo dočekali prvu pobjedu na prvenstvu u Uzbekistanu. Naši su bili bolji od Kube sa 7:0 (Kristijan Čekol u 2. i 27., Niko Vukmir u 13., Luka Perić u 23. i 31., Dario Marinović u 25., te David Mataja u 31. minuti). Uputili su čak 65 udaraca prema vratima suparnika, 28 u okvir gola, imali 18 kornera... I da je pobjeda na kraju bila i uvjerljivija, ne bi bilo nezasluženo. 

Posljednju pobjedu na SP-u 2000. ostvarili su naši u drugom krugu prvenstva, u 2. kolu, u ogledu protiv Nizozemske kad su bili bolji s 5:2, te tako ostali u igri da u zadnjem kolu, pobjedom protiv Portugala, osiguraju polufinale. U tome nisu uspjeli, poraženi su 1:3, te su prvenstvo zaključili na petom mjestu.

Od pobjede protiv Nizozemske u Guatemali do pobjede protiv Kube u Taškentu prošlo je 8699 dana.

Nakon pobjede protiv Kube, prvih bodova u skupini, kojom je naša reprezentacija zauzela treće mjesto, sad se čekaju rezultati posljednjeg kola u preostalih pet skupina (zadnje utakmice igraju se u nedjelju, 22. rujna). Naime, po dva najbolja iz svake skupine, te četiri najbolje trećeplasirane reprezentacije plasirat će se u drugi krug, osminu finala SP-a.

Dario Marinović je postigao 70. pogodak u svom 103. nastupu za ‘A’ reprezentaciju. Već dugo, dugo je najbolji strijelac u povijesti mini ‘Vatrenih‘. Bio je ovo njegov drugi pogodak na SP-u. Branio je Zoran Primić, sačuvao svoju mrežu čistom, dok treći reprezentativac, koji je ponikao u Gospinom polju, a koji je na SP-u, Marko Kuraja, nije igrao protiv Kube zbog isključenja protiv Brazila u prethodnom, 2. kolu. 

Brazil je osvojio skupinu sa sve tri pobjede (Kuba 10:0, Hrvatska 8:1, Tajland 9:1), Tajland je drugi s dvije pobjede i jednim porazom (Hrvatska 2:1, Kuba 10:5), Hrvatska s pobjedom i dva poraza treća, a Kuba bez boda četvrta. Hoće li se naša reprezentacija pridružiti Brazilu i Tajlandu, te zaigrati u osmini finala SP-a? 

20. rujan 2024 16:25