StoryEditorOCM
OstaloDVA KORAKA DO POJASA PRVAKA I MILIJUN DOLARA

Ante Delija je znao tko mu stoji na putu do finala i kako će polufinale biti u Europi, a sad zna i odgovore na pitanja gdje će se i kad boriti

Piše Tonči Vlašić
5. srpnja 2022. - 17:52
Ante Delija slavi pobjedu protiv pet godina starijeg i osam kilograma težeg, 36-godišnjeg Amerikanca Sheltona Gravesa

Bilo je pitanje nakon što je izborio polufinale, gdje će se u Europi održati borba, u Cardiffu ili Londonu, te kad, 13. ili 20. kolovoza? Znao je tko će mu stajati na putu do finala PFL-a. Sad zna i odgovore na postavljena pitanja.

Ante Delija će se protiv Brazilca Renana Ferreire boriti u Cardiffu u subotu, 13. kolovoza. Ferreira je dobio devet od dvanaest borbi u profesionalnoj karijeri, ove sezone u PFL-u je prvo nokautirao Jamellea Jonesa u prvoj rundi, ali u 2. kolu izgubio jednoglasnom odlukom sudaca od Klidsona Abreua.

31-godišnji Konavljanin, koji je prošle sezone stigao do finala u kojem je poražen od Brazilca Bruna Cappeloze, dobio je obje borbe ove sezone. U 1. kolu je nokautirao u drugoj rundi, u Atlanti, američkom gradu, domaćinu 1996. godine ljetnim Olimpijskim igrama, Brazilca Mattheusa Scheffela, a nakon toga jednoglasnom sudačkom odlukom Sheltona Gravesa. Cappeloza je također u polufinalu, koje je izborio polovičnim učinkom, pobjedom i porazom, a njemu će za finale suparnik biti Rus Denis Goltsov, koji je, kao i Delija, dobio obje borbe.

Delija je protiv Gracesa ostvario 21. pobjedu u svojoj 26. borbi u profesionalnoj karijeri. Odmorio se protekli tjedan. Sad kreće pod vodstvom Stipe Drviša s pripremama za Ferreiru. Pomoći će, kao i uvijek, Mirko CRO COP Filipović. 

Podsjetnik, prvak će osim pojasa teške kategorije biti nagrađen i novčano. Čeka ga ni manje, ni više, nego milijun dolara!

12. lipanj 2024 02:36