StoryEditorOCM
OstaloJEDINSTVENA HRVATSKA LIGA IGRAČICA DO 15 GODINA

Alma Majstorović: ‘Imamo samo tri igračice koje su izlazno godište, i zbog toga je ovo veliki uspjeh‘

Piše Tonči Vlašić
11. ožujka 2024. - 18:38
Pretkadetska liga - Ženski košarkaški klub Ragusa (ekipa s turnira u Zagrebu, gornji red s lijeva: Majstorović, Jerkić, Dragojević Škaljić, Džakula, Prkoča i Kisić, donji red: Koprivica, Zarač, Koncul, Skaramuca, Vuksanović i Vuletić, nedostaje Petronio)

Ragusa je izborila plasman na završni turnir Jedinstvene pretkadetske lige (igračice do 15 godina).

- Imamo samo tri igračice koje su izlazno godište, koje su rođene 2009. godine, to su Greta Prkoča, Ana Džakula i Ani Kisić, dok su sve ostale igračice rođene 2010. i 2011. godine, i zbog toga je ovo veliki uspjeh. Igralo se turnirski. Svatko sa svakim po jednom. Mi smo ostvarile četiri pobjede i tri poraza, te smo osigurale treće mjesto. Prvi je Split sa svih sedam pobjeda, drugi je FSV, a četvrta je Trešnjevka 2009., koja ima isti učinak kao i mi, ali smo mi bile bolje u međusobnom ogledu sa 73:61 – rekla je trenerica Raguse Alma Majstorović.

Ragusa je na prvom turniru u Zagrebu izgubila od Splita i FSV, a dobila domaćina, Zagreb. Na drugom turniru u Virovitici, gdje nije bila kompletna, poražena je od domaćina, Virovitice, a bila je bolja od osječke Murse, dok je sad na turniru u Splitu dobila obje utakmice, Trešnjevku 2009. i Sisak sa 79:72.

Završni turnir igra se 13. i 14. travnja. Još se ne zna domaćin.

Ragusa je plasman na Final 4 pod vodstvom Alme Majstorović izborila igrajući u sastavu: Ana Džakula, Nika Koprivica, Barbara Skaramuca, Paulina Zarač, Greta Prkoča, Mara Koncul, Marta Vuletić, Natalie Petronio, Ani Kisić, Mia Vuksanović, Petra Jerkić i Taira Dragojević Škaljić.

01. svibanj 2024 21:00