StoryEditorOCM
OstaloMALI NOGOMET |

ALEN TURUK, VRATAR SQUAREA Naša želja se zna, želja svih u klubu. Sad je ta želja još veća zbog našeg Bača

Piše Tonči Vlašić
5. srpnja 2020. - 19:14
Nakon pobjede u Splitu protiv Universitasa, koja nam je ipak donijela četvrto mjesto, ne možemo potpuno biti zadovoljni jer smo za četvrtfinale ostali bez Marka Kuraje, koji je isključen, te Antonia Konsua, koji je zaradio treći žuti karton. Iz želje da u četvrtfinalu budemo kompletni došli smo u Split na utakmicu s Universitasom bez kapetana Hrvoja Cvjetkovića te Mirka Hrkača, koji su imali po dva žuta kartona. Dva žuta sam imao i ja, ali nismo svi mogli odmarat. Nažalost, Antonio je dobio treći žuti, a Kuraja je isključen. Falit će nam obojica u četvrtfinalu – rekao je vratar Squarea Alen Turuk, koji je bio s kapetanskom trakom oko ruke na splitskim Gripama protiv AFC Universitasa te među vratnicama od prve do zadnje sekunde kad već nije bilo kapetana Cvjetkovića, ali ni Zorana Primića s kojim je ove sezone dijelio minutažu među vratnicama.

image
Trenutak kad je pocrvenio Marko Kuraja, Ante Daničić je bio u blizini, te je bio u strahu da njemu suci ne pokažu put u svlačionicu foto: Tonči Vlašić


- Dobili smo Universitas 9:7. Kad smo nakon vodstva 2:0 promislili – bit će lako, Universitas je već pao i fizički i psihički, dogodio se naš pad, puno grešaka, te smo vrlo brzo nakon toga gubili s 5:2. Istaknuo bih taj naš treći pogodak, koji je postigao Pele u završnici prvog poluvremena. Super važan pogodak, koji nas je vratio u igru. U drugom poluvremenu pokazali smo dosta, dosta više od domaćina. Naša pobjeda je zaslužena. Na ruku nam je nakon što smo pobijedili išao rezultat iz Vrgorca gdje je domaćin, kojem posljednje kolo nije ništa značilo, dobio Crnicu, koju je i jedan bod ostavljao među četiri najbolja, a pobjeda na trećem mjestu. Ovako, mi smo zahvaljujući pobjedi u Splitu, a porazu Crnice u Vrgorcu skočili smo s petog na četvrto mjesto, a oni s trećeg pali na peto, dok je Futsal Dinamo pobjedom protiv Uspinjače sa četvrtog otišao na treće mjesto, te ćemo mi, a ne Crnica biti domaćin u četvrtifinala, i to ćemo mi ugostiti baš Crnicu. Neću reći kako je velika prednost to što ćemo igrati kod kuće, ali je za nas to veliko olakšanje.

image
Vratari Squarea, Niko Zrilić i Alen Turuk s Hansom Matićem, trenerom vratara foto: Tonči Vlašić

image
Alen Turuk, vratar Squarea foto: Tonči Vlašić


Square je bio drugi na kraju prvog dijela sezone sa samo bodom manje od vodećeg, branitelja naslova, momčadi Novo vrijeme Apfel, a sad četvrti.

- Četvrtim mjestom na kraju ligaškog dijela možemo biti zadovoljni jer smo rijetko ove sezone bili kompletni. Ozljede svako malo, zatim problemi s kartonima. Unatoč tome u prvom dijelu, da, odlično drugo mjesto sa samo bodom manje od branitelja naslova, Novo vrijeme Apfel, kojeg smo dobili usred Makarske. Međutim, na početku drugog dijela je sve krenulo loše. S kojim bodom više tad bi sad bili puno, puno bolje plasirani. Ali, na kraju, kad se podvuće crta pod naš učinak, činjenica da smo ipak domaćini u četvrtfinalu, a što smo silno željeli, čini nas zadovoljnima.

image
Prva HMNL, 18. kolo, Split: AFC Universitas - Square 7:9 foto: Tonči Vlašić


Square protiv Crnice neće moći računati na podršku svojih navijača s tribina. Naime, Savez je odlučio zbog epidemiološke situacije, koja nije dobra zadnjih dana, da će se kompletno doigravanje za prvaka odigrati iza zatvorenih vrata.

- Nekako sam dojma kako je četvrtfinale najteža utakmica, kako će nam biti lakše u eventualnom polufinalu, nego sad protiv Crnice. Nema popravnog. Sad je samo važna ta utakmica. Ako prođemo, tek tad ćemo moći pričati što i kako dalje. Naša želja se zna, želja svih u klubu. Sad je ta želja još veća zbog našeg Bača, Siniše Bačića, koji je iznenada preminuo.

I pobjedu protiv Universitasa, kao i prethodnu protiv Vrgorca, koju su ostvarili dan nakon posljednjeg ispraćaja Bačića, posvetili su čovjeku koji je živio za Squarea.

- Nije bilo zbog toga lako igrati protiv Vrgorca, a ni sad protiv Universitasa...

Nedostaje svima Bačić, jedan od osnivača kluba, tajnik od prvog dana Squarea. Na komemoraciji povodom njegove smrti Maro Konjevod, sportski direktor Squarea, rekao je: Jedna tvoja želja je ostala neispunjena – Square prvak Hrvatske. Učinit ćemo sve dragi naš Siniša da ispunimo tu tvoj želju!

Četvrtfinale Square i Crnica igraju u Sportskoj dvorani u Gospinom polju, u srijedu, 8. srpnja, od 20 sati. 

image
Alen Turuk je bio protiv AFC Universitasa u ulozi kapetana foto: Tonči Vlašić


DOIGRAVANJE ZA PRVAKA HRVATSKE
Četvrtfinale, igra se jedna utakmica na terenu bolje plasiranog u ligaškom dijelu sezone: 
Novo vrijeme Apfel (1) - Alumnus (8), Olmissum (2) - Vrgorac (7), Futsal Dinamo (3) - Uspinjača Gimka (6), te Square (4) - Crnica (5). U polufinalu i finalu se također igra jedna utakmica, i to na terenu bolje plasiranog u ligaškom dijelu sezone. 
19. travanj 2024 20:16