StoryEditorOCM
NogometŽUPANIJSKI KUP |

TRI UTAKMICE U SRIJEDU Na Štruvinu igralištu odluka - tko će na Neretvu, a na Haštriću i Lapadu - tko će među četiri najbolja?

Piše Tonči Vlašić
10. ožujka 2020. - 09:03
Tko će u finale skupine Dolina Neretve, te biti suparnik Neretvi u borbi za plasman među četiri najbolja u Županijskom kupu? ONK Metković i Jadran Luka Ploče igraju u srijedu, 11. ožujka, s početkom u 15 sati na Štruvinu igralištu. Utakmica je to, koja se trebala igrati prošli utorak, 3. ožujka, a koja je odgođena jer je tad teren ONK Metković bio nakon kiše većim dijelom pod vodom. ONK Metković je na diobi četvrtog mjesta Prve županijske lige, a Jadran Luka Ploče, branitelj naslova pobjednika Županijskog kupa, treći u južnoj skupini Treće hrvatske lige.

- Ukoliko ONK Metković bude uspješniji tad je Neretva domaćin finala skupine jer je bila gost u polufinalu (dobila je Neretvanac u Opuzenu - op.a.), a ukoliko Jadran Luka Ploče izbori finale skupine, tad će se ždrijebom odrediti tko je domaćin finala – istaknuo je Neven Tomičić, povjerenik natjecanja.  

U istom terminu, u srijedu, 11. ožujka, s početkom u 15 sati igraju se finalne utakmice u dvije od tri preostale skupine. U skupini Pelješac Grk na svom Haštriću dočekuje Orebić, lider Druge županijske lige protiv lidera Prve županijske lige, dok će se u Dubrovniku ogledati GOŠK Dubrovnik 1919., sastav koji se nalazi na diobi trećeg mjesta južne skupine Treće hrvatske lige (ima isti učinak kao pločanski Jadran te Hrvace) i Croatija iz Gabrila, branitelj naslova pobjednika Prve županijske lige, koja je trenutno prvi pratitelj vodećeg Orebića.

U skupini Lastovo – Korčula finale su izborili BŠK Zmaj i Jadran Smokvica.

- Finale skupine Lastovo - Korčula igrat će se u Blatu, i to bi se trebalo igrati u srijedu, 25. ovog mjesca. Finale skupine Dolina Neretve igrat će se 18. ili 25. ožujka. Polufinala Županijskog kupa će se igrati u travnju, a finale u svibnju – rekao je Tomičić.

Utakmicu u Metkoviću između ONK Metković i Jadran Luka Ploče sudit će Marin Pavlović (pomoćnici Vlatko Jurešić i Miho Trković), utakmicu u Potomju između Grka i Orebića Ivan Limov (pomoćnici Denis Musulin i Denis Giljević), a utakmicu u Dubrovniku između GOŠK Dubrovnika 1919. i Croatije Mišo Krešić (pomoćnici Romano Radonić i Hrvoje Orešković).

Pobjednik Županijskog kupa plasirat će se u pretkolo završnice Hrvatskog kupa.
15. travanj 2024 08:19