StoryEditorOCM
NogometHALO, TURSKA!

Tomislav Glumac iz Mokošice jesenski prvak: ‘ Čeka nas u drugom dijelu velika borba. Klubovi ispod nas su super bogati, mi smo po budžetu tek...‘

Piše Tonči Vlašić
26. prosinca 2021. - 16:47

Nekoliko prethodnih sezona je na kraju kalendarske godine pogledavao prema vrhu sa željom da se na kraju sezone nađe na tim pozicijama, koje vode u najveći rang, Super ligu. Ove sezone je sasvim druga priča. Puno ljepša za Tomislava Glumca, 30-godišnjeg nogometaša iz Mokošice.

Njegov Umraniyespor je na kraju prvog dijela sezone na vrhu, sa čak 39 bodova na svom kontu od moguća 54 boda, s tri boda više od prvog pratitelja, s 12 bodova više sedmoplasiranog...

Dobio je Glumac u prvom dijelu dvanaest od osamnaest utakmica, pola od preostalih šest je odigrao neodlučeno. Sa četiri pobjede u nizu je zaključio prvi dio, i to je kod kuće u zadnjem kolu prvog dijela ove nedjelje dobio s 3:1 Genclerbirligi, sastav koji je dobio četiri od prethodnih pet utakmica, i koji je samo bod kratak u odnosu na šestoplasiranog.

- Od početka sezone smo na vrhu – podsjetio je Glumac na svoju najbolju drugoligašku jesen u Turskoj. Umraniyespor je sezonu otvorio s pet pobjeda, jedanaest kola nije znao za poraz, a sedam kola nije primio niti jedan pogodak što je posebno drag uspjeh Glumca jer je on stup obrane drugoligaša iz Istanbula.

- Čeka nas u drugom dijelu velika borba. Klubovi ispod nas su super bogati, svi će se pojačati, ali za razliku od njih imamo sjajnog trenera. Što se nas tiče, lokalna zajednica je stala iza kluba više nego je to bio slučaj prije. Po meni nikad jača Druga liga, nikad toliko jakih momčadi. Kad se gledaju budžeti klubova, 19 je drugoligaša, Umraniyespor je po tome sredina tablice. Novac, naravno, igra veliku ulogu. Ako nema para, ako nema plaća, loša je atmosfera.

Umraniyespor ima rezultat, non stop je na prve dvije pozicije, koje donose na kraju izravan plasman u veći rang, dok plasirani od trećeg do šestog mjesta igraju doigravanje. Tko tu bude najbolji, i taj će u Super ligu.

image
Tomislav Glumac, stup obrane Umraniyespora, lidera Druge turske lige
Dv

Kalendarska 2021. godine još nije završena za Umraniyespor. Čaka ga u četvrtak, 30. prosinca, šesnaestina finala kupa i gostovanje kod Konyaspora, drugoplasiranog sastava Super lige. Međutim, Glumac će preskočiti tu utakmicu. Razlog je problem s tetivom. Stisnuo je zube u prvenstvu, ali u klubu su odlučili da neće riskirati u kupu jer drugi dio počinje već 7. siječnja. 

- 'Ubile' su nas ozljede u zadnja dva tjedna. Čak sedam igrača nam fali, zbog ozljede nisu mogli igrati – naglasio je Glumac jedan od onih koji također nije sto posto spreman, ali...

Srećom, i takvi, s problemima preko glave, uspjeli su dobiti zadnje četiri prvenstvene utakmice, te usamljeni na vrhu ulaze u 2022. godinu. Kako će Glumac preskočiti kup, ima odmor do 3. siječnja. Skoknut će u međuvremenu do svojih. Doći će doma, a već 2. siječnja mu je povratak. Dan poslije, 3. siječnja, sa suigračima kreće u Antalyju na mini pripreme, a 8. siječnja Umraniyespor dočekuje Kocaelispor, koji je u sredini s 24 boda, tri manje od šestoplasiranog.

Idući Stjepan dan, za godinu dana, neka Glumac igra s Umraniyesporom za bodove protiv Fenerbahčea, Galatasaraya, Bešiktaša ili nekog drugog, uglavnom, u Super ligi, najvećem rangu – poželjeli smo nogometašu iz Mokošice, koji je u Turskoj od siječnja 2015. godine.

- Rekli bi Turci - Insallah (nadamo se)! - istaknuo je Glumac.

02. lipanj 2024 10:49