StoryEditorOCM
NogometHALO TURSKA!

‘Svoje smo napravili‘ - istaknuo je Tomislav Glumac nakon utakmice, te dodao: ‘Neću gledat, bolje da se ne živciram!‘

Piše Tonči Vlašić
28. veljače 2022. - 09:42

Svoje smo napravili – kratko i jasno je nakon nove pobjede svog Umraniyespora rekao Tomislav Glumac. Samsunspor se bori za mjesto među šest najboljih, u Turskoj treći, četvrti, peti i šesti na kraju razigravaju za posljednje mjesto koje vodi u elitu u koju će izravno dva najbolja.

Umraniyespor – Samsunspor u 27. kolu 3:1. Stoper iz Mokošice, igrač koji se našao u najboljoj momčadi lige prvog dijela, zna pogoditi, pogodio je ove sezone već jednom, a zna otići naprijed i asistirati. Ovo drugo je učinio u 50. minuti, glavom je nakon ubačaja iz kuta spustio loptu za strijelca, Marokanca Yacinea Bammoua. Umraniyespor je poveo u tom trenutku s 2:0. Na kraju je slavio s dva razlike, izjednačio se tad na vrhu s Ankaragucu, koji je potom igrao u gostima kod Erzuruma BB, sastava koji lovi prva dva mjesta.

- Hoću li gledat derbi? Neću, bolje da se ne živciram – istaknuo je uoči derbija 27. kola Erzurum BB- Ankaragucu.

Inače, kolo prije Glumac i ekipa su ostali praznih ruku kod Manise FK. Bio je Tomislav silno razočaran jer je Umraniyespor poveo rano, a nakon što je domaćin izjednačio, imao je više od sat vremena igrača više. Ne da nije uspio doći do novog pogotka i pobjede, koja bi ga ostavila na vrhu, već je primio pogodak i izgubio. Ali, nakon toga je dočekao da u ostalim utakmicama 26. kola super bogati Eyupspor ne dobije kod kuće, da pobjedu ne ostvari ni Erzurum BB, a sad u 27. kolu se taj niz rezultata, koji mu idu na ruku, nastavio, te je dočekao da Istanbulspor ne dobije kod kuće, da Manisa FK zaustavi kod kuće (i) Eyupspor, a da Ankaragucu uzme sva tri boda kod Erzuruma BB...

Pogled na tablicu: Ankaragucu vodi s 55 bodova, Umraniyespor drugi s 52 boda, Bandirmaspor je treći s 46 bodova, četvrti je Erzurum s 44 boda, Istanbulspor peti s 43 boda i utakmicom manje, šesti je Eyupspor s 42 boda i utakmicom manje...

Deset utakmica imaju još Glumac i ekipa. Iduće, 28. kolo 'para gaće': Ankaragucu dočekuje Bandirmaspor, a Umraniyespor je gost Eyupspora!

02. lipanj 2024 08:56