StoryEditorOCM
NogometPRVA ŽUPANIJSKA LIGA |

SOKOL SLETIO U SVOJU DUBRAVKU, TE POLETIO DO POBJEDE Slaven nije slavio na Šupjaci, već Konavljanin! Bruno Pralas ‘bum‘ - tri puta!

Piše Tonči Vlašić
27. rujna 2020. - 19:51
Sokol se vratio kući. Zaigrao u svojoj Dubravci, na svojim obnovljenim Lužama nakon više od deset godina, i to je njegova najveća pobjeda u cijeloj priči, a u toj svojoj povratničkoj utakmici, koja je okupila na 'zeleno bijele' tribine oko 400 gledatelja, možda i više, ugostio je Gusara iz Komina, te slavio s 2:0 i stigao do prvih bodova u novoj sezoni.

Antonio Lipotić je u 5. minuti pogodio za 1:0, a Nikša Dragić u 12. minuti za 2:0. U prvom poluvremenu je Sokol uputio dva udarca prema golu sastava iz Komina, i oba su bila pun pogodak, dok je Gusar u prvih 45 minuta bio opasniji. Šest njegovih udaraca, dva u okvir gola, i oba je zaustavio Sokol s brojem jedan na leđima, Đuro Delija. I u nastavku utakmice prijetio je Gusar, ali... Posljednje minute utakmice, nikoga na tribinama. Sastavilo se nebo sa zemljom, lijevalo je k'o iz kabla, te je pobjeda Sokola pozdravljena iz auta. 'Sjeli' su na sirene navijači 'zelenih'.

image
Dubravka, 27. rujna 2020. godine: Sokol - Gusar, prva utakmica na obnovljenim Lužama nakon više od 12 godina foto: Tonči Vlašić


Drugo kolo Prve županijske lige bilo je bogato zanimljivim utakmicama. Na 'majci svih derbija' u Konavlima, ogledu Konavljanina i Slavena na Šupjaci, prodano je oko 130 ulaznica. Bilo bi, to je sigurno, još i više da nije bilo feste u Dubravci. Prava je šteta što se igralo u isto vrijeme. U Čilipima je slavio domaćin s 3:1, a gost je prvi pogodio. Đuro Trković je bio strijelac za Slaven u 13. minuti, i to je bio rezultat prvog poluvremena, a u drugom, vrlo brzo je Konavljanin izjednačio (Pero Opušić u 50. minuti), vrlo brzo je poveo (Robert Grbavac u 58. minuti), a pobjedu je potvrdio u 78. minuti. Marin Mataga je bio strijelac za konačnih 3:1 momčadi trenera Maria Matića.

S obzirom na rezultate posljednjih sezona – derbi je odigran u Čibači: Župa dubrovačka je dobila Orebić sa 4:2. Bruno Pralas je bio junak Župe dubrovačke. U svom debiju u četvrtom rangu dojučerašnji igrač GOŠK Dubrovnika 1919. postigao je tri pogotka! Prvi put u karijeri 'hat trick'. Pogodio je prvo u 35. minuti za 1:0. Orebić je izjednačio u 43. minuti iz kaznenog udarca (Ivan Kordić), ali na odmor je domaćin ipak otišao s prednošću jer je u prvoj minuti sudačke nadoknade prvog poluvremena Pralas opet bio na pravom mjestu. Isti igrač je u 65. minuti potpisao 3:1. Orebić je pet minuta nakon trećeg pogotka Župe dubrovačke, tj. Pralasa, postigao drugi pogodak (Ivan Roso). U 78. minuti opet pogađa momčad trenera Josipa Papića, i to  Stanislav Vasilj, još jedno pojačanje Župe dubrovačke ove sezone. Jedan od najboljih trećeligaških strijelaca posljednjih sezona postavio je konačni rezultat utakmice.

Po kiši u Smokvici domaćin je bio bolji od sastava iz Vela Luke. Jadran je poveo već u 4. minuti iz kaznenog udarca (Mladen Salečić), a u 16. minuti imao je već 2:0 (Antonio Pecotić). Pet minuta poslije novi pogodak. Sad u mreži domaćina (Boris Tulić). Hajduk 1932. je od 55. minute igrao s desetoricom. Tad je drugi žuti karton zaradio Marin Šeparović, te je morao iz igre.

U Žrnovu su bila dva kaznena udarca, i oba su realizirana. Po jedan za svaku momčad. Prvo za ONK Metković, i to u 36. minuti. Precizan je Dragan Brečić. Potom u nastavku za Žrnovo, i to u 56. minuti. Za domaćina je siguran realizator bio Jerko Šeparović.

Kao i u 1. kolu, tako i u 2. kolu, jedni gost koji je ostvario pobjedu je Croatia. Momčad trenera Frane Lojića je bez greške odradila start sezone u kojem je oba puta putovala i slavila u Dolini Neretve. Nakon što je prije sedam dana sva tri boda uzela u Kominu, sad je isto ostvarila i u Krvavcu. I opet je sastav iz Gabrila na čelu s vratarom Leom Kokanovićem sačuvao svoju mrežu netaknutom, dok je na drugoj strani četiri lopte isporučio u mreži domaćina, duplo više nego prije sedan dana. Prve dvije je poslao u mrežu Maestrala Vlaho Grbešić (28. i 34. minuta, drugi pogodak je postigao iz kaznenog udarca). U 40. minuti je pogodio Domagoj Ljubišić, a u 83. minuti Teo Đukan.

SEMAFOR 2. kolo
Nedjelja, 27. rujna, Dubravka
: Sokol – Gusar 2:0, Komin: Maestral – Croatia 0:4, Čibača: Župa dubrovačka – Orebić 4:2, Smokvica: Jadran - Hajduk 1932. 2:1, Žrnovo: Žrnovo - ONK Metković 1:1, Čilipi: Konavljanin - Slaven 3:1.

POREDAK
1. Konavljanin 6 bodova (9:3), 2. Croatia 6 bodova (6:0), 3. ONK Metković 4 boda (7:3), 4. Župa dubrovačka 4 boda (4:2), 5. Orebić 3 boda (8:6), 6. Slaven 3 boda (3:3), 7. Sokol 3 boda (4:6), 8. Jadran Smokvica 3 boda (4:7), 9. Hajduk 1932. 1 bod (1:2), 10. Žrnovo 1 bod (1:3), 11. Gusar bez boda (0:4), 12. Maestral bez boda (2:10).

RASPORED 3. kolo
Nedjelja, 4. listopada, Gruda:
Slaven – Maestral, Metković: ONK Metković – Konavljanin, Vela Luka: Hajduk 1932. – Žrnovo, Orebić: Orebić – Jadran 1929., Komin: Gusar – Župa dubrovačka, Gabrili: Croatia – Sokol.
19. travanj 2024 23:32