StoryEditorOCM
NogometDUBROVAČKI VJESNIK NA EURU 2024.

Prvo poluvrijeme Hrvatske iz noćne more. Navijači pljeskom ispratili ‘Vatrene‘, ali i jednog Španjolca, koji im je uzvratio na isti način

Piše Tonči Vlašić
15. lipnja 2024. - 20:11

Španjolska - Hrvatska 3:0 (3:0)

BERLIN Olimpijski stadion. Gledatelja oko 69.000. Sudac: Michael Oliver (Engleska)

Strijelci: 1:0 Morata (29), 2:0 Ruiz (32), 3:0 Carvajal (45+2)

ŠPANJOLSKA: Simon - Cucurella, Le Normand, Nacho, Carvajal - Pedri (od 59. Olmo), Rodri (od 86. Zubimendi), Ruiz - Williams (od 67. Merino), Yamal (od 86. Torres) - Morata (od 67. Oyarzabal)

HRVATSKA: Livaković - Stanišić, Šutalo, Pongračić, Gvardiol - Kovačić (od 65. Mario Pašalić), Brozović, Modrić (od 65. Sučić) - Majer, Budimir (od 56. Perišić), Kramarić (od 72. Petković)

Kaže španjolski kolega: Ne može bolje. Odgovaramo: Da, ne može gore.

Treća utakmica prvenstva, a druga u kojoj jedna momčad na poluvremenu ima 3:0. Jučer na otvaranju uspjela je to Njemačka protiv Škotske, sad Španjolska protiv nas, a to se u povijesti Europskih prvenstava, ako smo dobro uhvatili, do ovog prvenstva u Njemačkoj dogodilo samo dva puta. Sad već dva puta.

I kad se to dogodilo, utihnule su tribine već nakon tih povijesnih 0:3 na poluvremenu, nije bilo više force ni kod naših navijača, kao da su se i oni pomirili s porazom.

I opet španjolski kolega. Carvajala i Fabiana Ruzia je hvalio, te izbornika Luisa de la Fuentea nakon prvih 45 minuta. Isticao je visoki pritisak na početku nakon kojeg je sve za suparnika bilo super i za pet.

Sreća, nakon početka nije bilo pet komada u našoj mreži. Potom smo opet imali prilike doći do pogotka, kao i u prvom poluvremenu, ali opet ništa. Nakon 20-ak minuta igre u drugom poluvremenu Zlatko Dalić je povukao Luku Modrića i Matea Kovačića iz igre, poslao u igru Marija Pašalića i Luku Sučića. Prvo je početkom nastavka Ivan Perišić ušao u igru umjesto Ante Budimira. U 72. minuti Bruno Petković je zamijenio Andreja Kramarića. Izborio je penal, nije ga realizirao...

Statistika: više udaraca naših prema golu, više dodavanja, ali 0:3. 

Zapjevali su hrvatski navijači u posljednjim trenucima utakmice. Idemo dalje. U srijedu je Albanija u Hamburgu, a u drugi ponedjeljak Italija u Leipzigu.

Dani Olmo, koji je postao pravi igrač u dresu Dinama, posljednji je od Španjolaca napustio travnjak. Otišao je do hrvatskih navijača, te im pljeskao. Uzvratili su mu na isti način. 

Prvenstvo je tek počelo. 

image

Lovro Majer

Ante Cizmic/Cropix
image

Josip Šutalo, Alvaro Morata i Marin Pongračić

Ante Cizmic/Cropix
image

Mateo Kovacčić

Ante Cizmic/Cropix
image

Joško Gvardiol

Ante Cizmic/Cropix
image

Slavi Španjolska

Ante Cizmic/Cropix
image

Dominik Livaković je prevaren

Ante Cizmic/Cropix
image

Navijači s hrvatskog juga na tribinama Olimpijskog stadiona u Berlinu

image

Luka Modrić

Ante Cizmic/Cropix
image

Hrvatska reprezentacija

Ante Cizmic/Cropix
image

Hrvatska reprezentacija

Ante Cizmic/Cropix
image

Hrvatski navijači

Ante Cizmic/Cropix
image

Hrvatski navijači

Ante Cizmic/Cropix
21. lipanj 2024 14:57