StoryEditorOCM
NogometMETKOVCI LANI, A SAD DUBROVČANI

Penale su izvodili za pet, veterani HNK Dubrovnik prvi put na pobjedničkom postolju Prvenstva Hrvatske

Piše Tonči Vlašić
1. listopada 2023. - 13:39

Prošle godine, kad je prvenstvo bilo u Metkoviću, Neretva je ispisala povijest. Osvojila je srebro na svom terenu, te postala prva momčad u povijesti iz Dubrovačko-neretvanske županije na pobjedničkom postolju Prvenstva Hrvatske za veterane. 

Godinu dana poslije, ovo je dvadeset i treće državno, opet su nogometaši iz najjužnije hrvatske županije s medaljom oko vrata, te na pobjedničkom postolju. Veterani HNK Dubrovnik su treći.

Prvog dana prvenstva su s tri uspjeha u nizu nakon startnog poraza izborili polufinale u kojem su poraženi danas od zagrebačke Trešnjevke s 2:0, a nakon toga su izvodili penale protiv Jadrana iz Poreča, koji je u drugom polufinalu izgubio od Moslavine. Na taj način je odlučeno tko će osvojiti broncu. HNK Dubrovnik je bio bolji s 5:4. I u četvrtfinalu je ostvario uspjeh na penale.

Ukupno su 33 momčadi nastupile u Rovinju. Moslavina je u finalu s 3:1 bila bolja od Trešnjevke. 

Pod vodstvom Mara Hađije i Miha Rešetara HNK Dubrovnik je broncu u konkurenciji ukupno trideset i tri sastava, svoj najveći uspjeh na državnim prvenstvima, ostvario igrajući u sastavu: Marko Vulinović, Dario Rončević, Mario Bartulović, Nikša Prlenda, Igor Zekić, Mato Brajković, Marko Dobroslavić, Mato Šimunović, Nino Dubretić, Denis Hasanović, Ivan Rezo, Damir Orešković, Marko Dadić, Stjepan Garvan, Marko Mostahinić, Igor Žilić i Hrvoje Šimunović.

02. lipanj 2024 08:47