StoryEditorOCM
NogometSUPERSPORT HRVATSKI KUP

Mate Antunović iz Otrić Seoca postigao prvi pogodak za prvu momčad splitskog Hajduka!

Piše Tonči Vlašić
17. rujna 2024. - 19:20

Mate Antunović, hitra strijela iz Otrći Seoci, ponikao je u pločanskom Jadranu, pamtimo ga kad je s Hajdukom stigao do finala europske juniorske Lige prvaka, postigao je sad svoj prvi pogodak za prvu momčad Hajduka.

Uspio je to u 55. minuti nakon lijepe solo akcije. Pogodio je za 3:0. ‘Bijeli‘ su u Grubišnom Polju s 4:0 dobili Bilogoru ‘91 u šesnaestini finala SuperSport Hrvatskog kupa, te prošli dalje. Osim Antunovića pogotke za Hajduk postigli su Yassine Benrahou u 24., Zvonimir Šarlija u 53. minuti, te Dario Melnjak u 82. minuti.

20-godišnji Antunović je, ne zaboravlja se, u europskoj UEFA juniorskoj Ligi prvaka pogađao u 2:1 pobjedi protiv Manchester Cityja u Splitu, u četvrtfinalu protiv Borussie Dortmund u Njemačkoj, na Westfalenu..

Pamtimo kako je Slaven Alfirević, pero Slobodne Dalmacije, istaknuo: Mate je pravi centarfor, klasična "devetka”, ali mobilnog tipa, nije sidraš, daleko od toga. Sa centralne pozicije rastrči se lijevo, desno... Visok je 187 centimetara, dešnjak, ali se služi odlično i lijevom nogom.

Sad je dobio priliku u prvoj momčadi Hajduka. Genaro Gattuso ga je gurnuo u vatru. Evo prvog pogotka. 

17. rujan 2024 19:29