StoryEditorOCM
NogometPROMJENA

Marko Pinčić nije više trener GOŠK Dubrovnik 1919., već je opet trener svog kluba

Piše Tonči Vlašić
12. listopada 2024. - 13:17

Vratio se Marko Pinčić u Zadar, i to u svoj Nogometni klub Zadar. Napustio je Lapad nakon poraza od Hrvatskog viteza, ogled 8. kola u petak bio je njegov posljednji na klupi GOŠK Dubrovnik 1919. (0:1). 

Zadar nezadovoljan startom, njegov cilj je borba za vrh, plasman u veći rang. Plus, dogodilo se - loš rezultat GOŠK Dubrovnik 1919., samo 6 od 24 moguća boda ove sezone, a čak šest utakmica je odigrao na svom terenu. Dakle, 12 bodova je  izgubljeno kod kuće. I kad se zbrojilo jedno, drugo, dogodilo se što se dogodilo. 

Pinčić je prošle godine uspio okrenuti sve naopako, GOŠK Dubrovnik 1919. je s njim nizao uspjehe, od sigurnog putnika u niži rang, vrlo brzo je bio lišen borbe za ostanak. Ove sezone, eto, nije bilo sreće... Izgubio je dvije na Lapadu, i to od Zadra i Hrvatskog viteza, kojeg je također vodio u svojoj trenerskoj karijeri. Bio je između ostalog i trener Vodica, koje su idući suparnik GOŠK Dubrovnik 1919. u 9. kolu južne skupine Treće hrvatske lige. 

Pinčić, bivši vratar, njegov sin je danas čuvar mreže Zadra, bio je trener i u HNL-u. Nekoliko utakmica je vodio u najvećem rangu Lokomotivu

Tko će naslijediti Pinčića na klupi dubrovačkog četvrtoligaša, te ga povesti u Vodice? Ante Ivanišević je bio desna ruka Zadranina na klupi, Ivan Soko je trenirao vratare...

Pinčić? Zadar već sutra, u nedjelju, 13. listopada, igra utakmicu 8. kola. Dočekuje u Biogradu Neretvu, koja je lider, koja je bez poraza (pet pobjeda i dva remija) i koja ima pet bodova više od Zadra. 

12. listopad 2024 13:28