StoryEditorOCM
NogometHALO, ISTANBUL!

Kapetan iz Mokošice opet pogodio: ‘Da mi je netko rekao uoči prvenstva kako to nećemo uspjeti u prvih devet kola, odgovorio bih mu da je to nemoguće!‘

Piše Tonči Vlašić
11. listopada 2022. - 18:29

Ne zna Tomislav Glumac još za pobjedu u Super ligi, a 9. kolo je odigrano, i kad je tako, nije dobar pogled na tablicu. Njegov Umraniyespor je zadnji, jedini bez pobjede, sa samo tri boda.

Stoji kako je obrana debitanta u najvećem rangu primila više od jednog pogotka u tek tri utakmice, a kad se to spomene, zanimljivo, dva od ta tri puta Glumac i ekipa nisu izgubili. Na startu su kod Fenerbahčea, turskog velikana, odigrali 3:3, i to su u drugoj minuti sudačke nadoknade ostali bez pobjede, te sad 2:2 kao domaćini na Olimpijskom stadionu protiv Kayserispora.

Što je još zanimljivo, u te obje spomenute utakmice u strijelce se upisao stup obrane Umraniyespora, 31-godišnjak iz Mokošice. Protiv Fenerbahčea je pogodio za 1:1 nakon pola sata igre, a sad u 59. minuti za vodstvo 2:1. Oba puta mu je nakon prekida asistirao Ermir Lenjani, 33-godišnji albanski reprezentativac.

Glumac je u sudačkoj nadoknadi utakmice 9. kola isključen. Odigrao je svih 810 minuta nove sezone. Preskočit će sigurno 11. kolo kad im u goste stiže Karagumruk, koji je sa 6 bodova i utakmicom manje na predzadnjem mjestu. Naime, u idućem, 10. kolu, Umraniyespor je slobodan (19 klubova je u najvećem rangu). Do pauze zbog Svjetskog prvenstva Umraniyespor ima odigrati još četiri utakmice.

Ostati u ligi, jedini je cilj Glumca i ekipe, a za to ostvariti treba izbjeći zadnje četiri pozicije.

Glumac je u Tursku stigao u siječnju 2015. godine iz redova tad europskog RNK Split. Ima jednu službenu utakmicu u dresu prve momčadi Hajduka, te 15 utakmica u HNL-u za Zadar gdje su ga splitski ‘Bili‘ poslali na kaljenje. Do ljeta 2020. je bio član Balikesirspora, a zatim je stigao u Umraniyespor. Odigrao je za Balikesirspor 129 utakmica (5 pogodaka), a dresu Umraniyespora 85 utakmica (7 pogodaka).  

I to nije sve, a nije jer se javio Glumac iz Istanbula, pa zanimljivostima nije kraj.

- Uspjeli smo u 9. kolu postići pogodak, a da ga nismo postigli iz penala ili nakon prekida. Inače sve smo utakmice odigrali u gostima jer su bili radovi na našem stadionu. Tek iduću utakmicu smo kod kuće. Baš su lijepo uredili naš stadion – javio se Glumac iz Istanbula.

Još ne zna je li kazna samo jedna ili više utakmica.

- On usporio, a ja sam išao preskočiti mu noge...

Nije u tome uspio, Bio mu je iza leđa. Držao ga je za dres. Stao mu je na list lijeve noge. Iako je odmah podigao ruku, pokazao kako nije bilo nikakve namjere, sudac mu je pokazao put u svlačionicu. Inače, prvo mu je sudac dodijelio žuti, a nakon što se uključio VAR, te je otišao pogledati snimku, pokazao je Glumcu crveni.

Povratak na početak priče – devet utakmica bez pobjede.

- Da mi je netko rekao uoči prvenstva kako to nećemo uspjeti u prvih devet kola, odgovorio bih mu da je to nemoguće. Dobit ćemo jednu, pa makar sve ostale izgubili. Ali, eto, dogodilo se... - rekao je Glumac, kapetan turskog prvoligaša, s dva pogotka drugi strijelac momčadi.

Dogodilo se i to da je svih šest poraza u prvih devet kola sa samo pogotkom razlike od čega pet puta rezultatom 0:1.

01. lipanj 2024 21:55