StoryEditorOCM
NogometTOP(NIK) |

BALDO CICIJELJ TRENIRA TAKOREĆI NA ŽIVOT ILI SMRT Konavljanin pogodio šezdeseti put u dresu dubrovačkog kluba!

Piše Tonči Vlašić
26. rujna 2020. - 22:34
Bilo bi njemu draže da nije pogodio, a da je njegov GOŠK Dubrovnik 1919. dobio u 6. kolu prvenstva Hrvace, ali, što je, tu je, ostalo je na kraju utakmice zapisano kako su Hrvace preokretom svladale dubrovačku momčad na njenom terenu s 2:1 u subotu, 26. rujna 2020. godine, a kako je on, a on je Baldo Cicijelj, pogodio u 48. minuti za vodstvo 1:0, a to je, nek se zna, 27-godišnjem Konavljaninu točno šezdeseti pogodak u dresu dubrovačkog kluba, prije GOŠK-a 1919., a sad GOŠK Dubrovnika 1919.

Cicijelj je godinama ne samo najbolji strijelac kluba, već i južne skupine Treće hrvatske lige. Nismo zaboravili kako je u sezoni 2018./19. postigao 21 pogodaka, točno polovicu pogodaka dubrovačkog kluba, te bio drugi strijelac lige iza 'crvenog vraga', Draga Gabrića, topnika RNK Split, nekadašnjeg igrača Hajduka i reprezentativca, a danas člana Zagore. Cicijelj se te sezone mogao pohvaliti kako je pogađao protiv čak 13 od ukupno 15 suparnika za bodove.

image
Baldo Cicijelj (GOŠK) i Krešimir Vlaić (DOŠK) - Cicijelj je zakucao za konačnih 3:0, te povrtku povratka dubrovačkog kluba u južnu skupinu Treće HNL 2016. godine foto: Tonči Vlašić


- Baldo Cicijelj daje sve od sebe na treninzima, trenira takoreći na život ili smrt, a sve što je uložio na taj svoj način, to mu se vratilo - rekao je jednom prilikom Franjo Domić, i to je rekao prije točno četiri godine, u jesen 2016., kad je bio trener prve momčadi GOŠK Dubrovnika 1919.

Cicijelj je ove godine nakon povratka nogometa poslije više od četiri mjeseca neigranja zbog korone postigao sedam od ukupno dvanaest pogodaka GOŠK Dubrovnika 1919.

Redom, jedan protiv BŠK Zmaj u 2:1 pobjedi kod kuće u polufinalu Županijskog kupa (prvi pogodak GOŠK Dubrovnika 1919. nakon korone), pogodak protiv Uskoka za 2:1 uspjeh na Klisu (prvi pogodak GOŠK Dubrovnika 1919. u sezoni 2020./21. u Trećoj HNL - jug), zatim dva pogotka BSK-u iz Bijelog Brda za 4:2 prolaz u pretkolu Hrvatskog kupa, opet dva pogotka za 2:1 pobjedu kod kuće protiv Uranie, te sad pogodak protiv Hrvaca u prvom porazu kod kuće u 2020. godini (2:1 za Hrvace), koji je, ponovimo, njegov šezdeseti pogodak u dresu dubrovačkog kluba.

Tko je pogodio, ako nije Baldo, ili opet Baldo, a tko će, ako neće on - koliko je samo puta napisano u izvješćima s utakmice dubrovačkog kluba...

image
Baldo Cicijelj protiv Hrvaca, utakmici u kojoj je postigao svoj šezdeseti pogodak u dresu dubrovačkog kluba foto: Tonči Vlašić
20. travanj 2024 02:57