StoryEditorOCM
KošarkaPRVA LIGA (M)

VRIJEDNA POBJEDA DUBROVNIKA Odbili napad fenjeraša

Piše Tonči Vlašić
1. ožujka 2020. - 19:30
NIje dobro počelo, Zapruđe je dobilo prvu četvrtinu s 20:12, ali u trećoj četvrtini preokret Dubrovnika, koji je znao u posljednjoj četvrtini sačuvati prednost te ostvariti vrijednu pobjedu - 78:69 - nakon koje ostanak u Prvoj hrvatskoj ligi ne bi trebao doći u pitanje. Zapruđe je ostalo na začelju, sa samo dvije pobjede, dok Dubrovnik sad ima sedam. Preskočio je i Sesvete, koje su sad na pretposljednjem mjestu sa šest pobjeda, a došao je na pobjedu zaostatka za Universitasom, koji je sedmi. Rudeš i Pula 1981. su na petom odnosno šestom mjestu s polovičnim učinkom, 9 pobjeda i isto toliko poraza. 

Ivan Perković je bio prvi strijelac Dubrovnika – 21 koš, Petar Dubelj je ubacio 19, Ivan Vodopija je ostvario 'double double' – 15 koševa i isto toliko skokova. Pobjedi su doprinijeli Krešimir Jerkov (8 koševa), Nikola Došen (7), te Antonio Petrović, Vlaho Raguž, Jure Boban i Petar Koprivica, svi po 2 koša. Perković je imao 8 skokova, Došen i Vodopija po 4 asistencije, Perković i Vodopija po 3 ukradene lopte.

Iduće kolo momčad trenera Mara Lučića (dvije pobjede kod kuće, dva poraza u gostima od kad je preuzeo mjesto prvog trenera) gost je Sesveta. Potom će ugostiti Jazine Arbanasi, pa ide u goste Omišu. Na kraju je domaćin Rudešu. 
08. svibanj 2024 07:07