StoryEditorOCM
KošarkaRADOST LOPTANJA POD OBRUČIMA

Cedevitin Amerikanac bez promašaja iz igre, Ivan Perinčić: ‘Presudio je naš loš ulazak i nerealno dobar šut domaćina za tricu!‘

Piše Tonči Vlašić
15. listopada 2023. - 21:39

Dubrovnik protiv Cedevite: Petar Dubelj (17 koševa, 6 skokova i 3 asistencije), Gvido Guštin (5, 2 skoka), Filip Vujičić (19, 8 skokova i 5 asistencija), Javon Levi (8, 5 skokova), Tomislav Cvitković (9, 2 skoka i 2 asistencije), Jakov Vujičić (1), Dragan Džajić (skok), Ivan Vodopija (9, 3 skoka i 3 asistencije), Petar Miović i Vladan Lazić (5, skok). Lovre Klarić nije ulazio u igru.

Cedevita Junior - Dubrovnik 87:73 (33:20, 25:13, 14:24, 15:16)

Poredak: 1. Zadar 4/0, 2.-3. Dinamo i Split po 3/0, 4.-5. Dubrovnik i Dubrava 2/2, 6.-7. Cedevita i Cibona po 2/1, 8-9. Alkar i Škrljevo po 1/3, 10. Šibenka 1/2, 11. Bosco 0/4, 12. Zabok 0/3. 

image

Javon Levi (Dubrovnik) i Vito Kučić (Cedevita Junior)

Zeljko Puhovski/Cropix
image

Ivan Karačić (Cedevita Junior) protiv Dubrovnika

Zeljko Puhovski/Cropix

Čestitam Cedeviti na zasluženoj pobjedi. Presudilo je prvo poluvrijeme, naš loš ulazak u utakmice i nerealno dobar šut Cedevite za tricu – istaknuo je Ivan Perinčić, trener košarkaša Dubrovnika nakon utakmice u mikrofon Sportske televizije, koja je izravno prenosila ogled iz ‘dvojke’ Doma sportova u Zagrebu, a u kojem je Cedevita Junior bila bolja s 87:73 u 4. kolu FAVBET Premijer lige.

Prva četvrtina: Cedevitin Amerikanac Allen Keaughn je ubacio pet trica, nije promašio niti jedan od šest šuteva iz igre. Zagrebačka ekipa je utakmicu otvorila šutom 7 od 7, a u toj prvoj četvrtini pogodila je 8 trica iz 10 pokušaja. Sjajna šuterska večer rezultirala je s 33 koša domaćina u prvoj četvrtini (Dubrovnik 20)...

Kako se to nastavilo i u drugoj četvrtini, vrlo brzo je bilo 20 razlike (40:20). Dubrovnik jednostavno nije mogao pratiti domaćina. Prvi koš u drugoj četvrtini postigao je nakon više od tri minute... Kavaughn je u prvom poluvremenu ubacio svih devet šuteva iz igre, 6/6 trice – 24 koša, te je na poluvremenu bilo 58:33 za domaćina.

image

Alen Kevaughn (Cedevita Junior) i Petar Dubelj (Dubrovnik)

Zeljko Puhovski/Cropix

- Većina tih šuteva domaćina su bili otvoreni šutevi. Prvo poluvrijeme su ubacili 11 trica iz 17 šuteva, a to je previše za cijelu utakmice, a kamo li ne za jedno poluvrijeme. U nastavku smo bili puno agresivniji u obrani, te smo gotovo prepolovili broj primljenih koševa u odnosu na prvo poluvrijeme. Došli smo u par navrata u priliku otići ispod deset koševa zaostatka, međutim, promašili smo nekoliko zicera i slobodnih bacanja, a to je Cedevita znala kazniti – rekao je Perinčić, a zatim je komentirao učinak svoje momčadi u startna četiri kola, dvije pobjede i dva poraza.

- Zadovoljni smo. Mi smo novi u ligi. Za nas je ovo škola. Većina mojih igrača nije nikad igrala protiv Splita i Cedevite. Prošle sezone smo igrali jedan sasvim drugačiji rang natjecanja, te će nam trebati vremena za adaptaciju. Primjer je ovo sad prvo poluvrijeme protiv Cedevite kad ne smiješ dopustiti niti jednoj ekipi u Premijer ligi da ovako lagano uđe u utakmicu, pa da onda pokušaš stići. Prošle sezone smo to uspjevali, ali to je bio jedan dosta niži nivo košarke – naglasio je trener Dubrovnika.

- Prvo poluvrijeme smo šutirali sjajno – jasno i glasno će Damir Mulaomerović, trener Cedevite Junior.

image

Damir Mulaomerović, trener Cedevite Junior

Zeljko Puhovski/Cropix

- Drugo poluvrijeme, možda i zbog umora, ovo nam je četvrta utakmica u sedam dana, dozvolili smo dekoncentraciju, ali Dubrovnik je momčad koja ima dosta dobrih pojedinaca. Vidjelo se to i protiv Splita kad su izgubili na jednu, dvije lopte – rekao je Mulaomerović.

Dubrovnik sad ima dvije domaće utakmice za redom. Prva je sa Šibenkom u petak, 20. listopada, a zatim je gost Gospina polja Dinamo nakon čega će opet Perinčićeva momčad u Zagreb (Dubrava), a zatim dočekuje Cibonu (11. studenog).

Keaughn je utakmicu zaključio s 26 koševa, bez promašaja iz igre (10/10 od čega trice 6/6, imao je 5 skokova i 3 asistencije).

21. rujan 2024 02:08