StoryEditorOCM

Tko je sve s hrvatskog juga kraj sezone 2023. dočekao na pobjedničkom postolju prvenstva Hrvatske?

Piše Tonči Vlašić
25. ožujka 2024. - 20:23

Vratio se hrvatski jug punih ruku sa svečanog proglašenja najuspješnijih sudionika automobilističkih natjecanja sezone 2023., koje je održano u zagrebačkom hotelu Westin.

Pljeskalo se prvo mlađem dubrovačkom klubu, Ragusa Racingu, koji je najuspješniji organizator prošle sezone u disciplini autoslalom. Idući pokal na hrvatski jug je stigao kad su nagrađivani najbolji kartingaši sezone, a Antonio Pendo (Dubrovnik Racing) je doprvak u Klasi 6 Rotax DD2.

image

Nagrada Ragusa Racinga je najbolje organizirani autoslalom Prvenstva Hrvatske

Tonči Vlašić/
image

Antonio Pendo (Dubrovnik Racing) vuče karting

Tonči Vlašić/

Potom je hrvatski jug opet bio na pozornici kad su nagrađeni najuspješniji na kružnim stazama. Klupski doprvak je Dubrovnik Racing, a u timovima prvak Euromarine Das Racing Team. Zatim pojedinačno: Luka Blažević (Ragusa Racing) prvak u Diviziji 1, Maro Franić prvak u Diviziji 3 u kojoj su Vladimir Đukić (Župa dubrovačka) i Jasmin Hrnić (Župa dubrovačka) zauzeli drugo odnosno treće mjesto. Luka Dubreta (Dubrovnik Racing) i Nikola Vatović (Ragusa Racing) su doprvaci u Diviziji 4, isti učinak. Potom, Frano Dubreta (Dubrovnik Racing) prvak, a Žarko Knego doprvak (Dubrovnik Racing) u Diviziji 6, Nikola Radnjić (Dubrovnik Racing) prvak, a treći Ozren Granda (Dubrovnik) u Diviziji 7. Još najbolji senior u Diviziji 3 je Maro Franić, a u Diviziji 7 Ozren Granda.

image

Auto klub Konavle - Božo Jovanović Bartulović za volanom, uz njega Ivan i Niko Pulić

Tonči Vlašić/
image

Luka Blažević (Ragusa racing), Anto Prnić (Pelješac. Racing), Ivan Pulić (Konavle), Mato Milković (Dubrovnik racing) i Marijo Barović (Župa dubrovačka)

Tonči Vlašić/
image

Marino Poropat i Saša Radola (Dubrovnik Racing)

Tonči Vlašić/
image

Maro Franić (Dubrovnik Racing)

Tonči Vlašić
image

Deni Kmetović (Župa dubrovačka)

Tonči Vlašić/
image

Splitska legenda Damir Katunarić i Juraj Popović ‘Renko‘, prvi čovjek Dubrovnik Racinga

Tonči Vlašić/
image

Luka Blažević (Ragusa Racing) - prvak Divizije 1 na kružnim stazama

Tonči Vlašić/

Potom se pljeskalo najboljima na brdu, a na tu disciplinu je ponosan hrvatski jug: klupski Dubrovnik Racing prvak, Konavle doprvak, a treća Župa dubrovačka, plus najbolji tim je D.A.S. Motrio racing team. Potom pojedinačno: Marino Poropat (Dubrovnik Racing) treći u kategoriji I, a Laszlo Szasz (Dubrovnik Racing) prvak u kategoriji II. U grupi 1 Mato Milković (Dubrovnik racing) doprvak, a treći Zlatko Dubreta (Dubrovnik racing), u Grupi 2 Niko Pulić (Konavle) doprvak, a treći Goran Deak (Konavle). Zatim, u Grupi 3 prvak Marino Poropat (Dubrovnik racing), a doprvak Nihad Seferagić (Župa dubrovačka), u Grupi 4 prvak Ivan Pulić (Konavle), u Grupi 5 prvak Saša Radola (Dubrovnik racing), a u Grupi 6 doprvak Marijo Barović (Župa dubrovačka), a treći Božo Jovanović Bartulović (Konavle).

image

Nikola Radnjić (Dubrovnik Racing)

Tonči Vlašić/
image

Laszlo Szasz (Dubrovnik Racing) i Anto Prnić (Pelješac racing) 

Tonči Vlašić/
image

Nikša Stahor, član uprave Dubrovnik Racinga na utrci Prvenstva Hrvatske na kružnim stazama na Grobniku

Tonči Vlašić/
image

Deni Kmetović i Marijo Barović (Župa dubrovačka), obojic jure u legendarnoj Zastava 750

Tonči Vlašić/
image

Marin Grljušić (Pelješac Racing) na 22. Nagradi Ragusa Racinga
 

Tonči Vlašić/

U Kupu povijesnih automobila Pelješac Racing treći u poretku klubova, u juniorima Anto Prnić (Pelješac racing) doprvak, a treći Marin Grljušić (Pelješac racing).

U autoslalomu Andrea Čutić (Ragusa racing) treća u konkurenciji vozačica, a Luka Blažević (Ragusa Racing) treći u konkurenciji juniora. U klasi 7 najbolji Deni Kmetović (Župa dubrovačka), a drugi Marijo Barović (Župa dubrovačka).

image

Andrea Čutić (Ragusa Racing, prva s desna) na proglašenju najboljih 22. Nagrade Ragusa Racinga (s lijeva na desno Kristina Harapin, te Iva Demarija)

Tonči Vlašić/

Ove godine će opet hrvatski jug odlučivati o najboljima na brdskim stazama, Dubrovnik Racing, Konavle i Župa dubrovačka slažu ekipu za vrh, te bi trebalo biti super zanimljivo. Dubrovnik Racing će uz to brani naslov na kružnim stazama. Nekoliko natjecanja iz kalendara Prvenstva Hrvatske će se održati na hrvatskom jugu…

Svečanosti u Westinu ‘dirigirao‘ je između ostalih i Dragan Serden, predsjednik Odbora za autosportove Hrvatskog auto i karting saveza, inače čelnik Auto kluba Ragusa Racing.  

image

Dragan Serden, predsjednik Odbora za autosportove HAKS-a

Tonči Vlašić/
24. travanj 2024 22:23