StoryEditorOCM
AutomobilizamDUBROVČANIN U TCR ISTOČNA EUROPA

Lani je to uspio četiri puta u sezoni, a sad već tri puta u četiri utrke - Žarko Knego obranio poziciju od jučer

Piše Tonči Vlašić
19. svibnja 2024. - 16:14

Žarko Knego je sedmi ove nedjelje na Red Bull Ringu, ponovio je jučerašnji rezultat, a to mu je najbolji plasman ove sezone u TCR Istočna Europa. Kad se vozilo u Balaton Parku, gdje je počela nova sezona, Dubrovčanin je u prvoj vožnji ostao bez plasmana, a u drugoj bio deveti. Prvi plasman u TOP 10 donio mu je 2 boda, sad je u Austriji dojurio do novih 12 bodova.

Ove nedjelje najbrži je bio Attila Bucsi, samo 0.702 sekunde je prije prošao ciljem od Adama Kouta, bila je velika borba i za treće mjesto (Ivars Vallers na kraju treći, a Mato Homola četvrti), Petr Čižek i Giacomo Ghermandi su se borili za peto odnosno šesto, Čižek peti, a član Auto kluba Dubrovnik Racing je ostavio na kraju iza svojih leđa Davita Kajaia i Jiri Zbožieka...

Uzimajući u obzir ukupni poredak nakon subotnje utrke, Knego, koji je deveti, dobio je osmog Kajaia.

image

Žarko Knego - prvi nastup u Hyndai Elantra N TCR

Iduća utrka je 8. i 9. lipnja na Slovakia Ringu. Potom se početkom kolovoza vozi na Autodromu Most, početkom rujna na Automotodromu Brno, a na kraju krajem rujna na Salzburgringu.

Knego je lani bio 15. u ukupnom poretku, na četiri od dvanaest utrka sezone osvajao je bod(ove). Ove sezone tri puta je završio utrku, i sva tri puta je bio u TOP 10.

15. lipanj 2024 08:22