StoryEditorOCM
AutomobilizamPH NA BRDU

Dvije utrke do kraja, a Dubrovnik Racing osigurao četiri naslova prvaka, želi peti, a za taj su u igri Konavle, koje love još tri krune. I Župa se nada...

Piše Tonči Vlašić
4. rujna 2023. - 15:17
Saša Radola s ocem Elliom na međunarodnoj auto brdskoj utrci, 22. Nagradi Dubrovnika - Memorijalu ‘Željko Đuratović‘ - trofej ‘Dubravko Čikor‘Tonči Vlašić/

Saša Radola, Marino Poropat i Laszlo Szasz, trojac Dubrovnik Raciga, osigurali su naslov prvaka Hrvatske. Radola je u Ilirskoj Bistrici, domaćinu sedme od ukupno devet utrka sezone, pobjedom obranio naslov najboljeg u Grupi 5, Poropat je potvrdio kako nema boljeg u Grupi 3, a Szasz je najbolji u kategoriji II, te grupi. Dvije su utrke do kraja. Buzet je predzadnja (za kategoriju II zadnja), dok je Dubrovnik finale sezone za kategoriju I.

image

Marino Poropat (Dubrovnik Racing)

- Drugi put sam za redom prvak, a četvrti put ukupno. Sva četiri naslova sam osvojio na brdu. Plus imam jedan naslov prvaka CEZ-a, a taj sam osvojio 2017. godine. Inače, prvi put sam prvak Hrvatske na brdu bio 2007., drugi put 2017., te prošle i sad ove godine – istaknuo je Radola.

- Prošle godine je bilo puno teže doći do naslova na stazi jer sam imao Ivana Pulića u istoj klasi. Ove godine nismo u istoj, ali sam imao dosta problema s autom te je iz tog razloga i ovaj put bilo teško – dodao je Puležan.

image

Saša Radola na 28. Nagradi Stubičkih Toplica u ljeto 2022. godine

Tonči Vlašić/

- U Sloveniji su nastupili najbolji europski vozači, koji imaju ozbiljnije aute. Bio je gušt usporediti se s njima. Bio sam unutar 0,200 sekundi u jednoj vožnji zbog čega sam baš zadovoljan…. Sad, bez obzira što sam osigurao naslov, nema odmora. Klub još nije osigurao naslov, a to je cilj. Ha, mene do kraja čekaju dvije domaće utrke. Jedna je u Buzetu, tu sam kao kod kuće, a budući sam član Dubrovnik Racinga, staza od mosta prema Osojniku je domaći teren. Prošle godine sam prvi put nastupio na njoj, tu sam dobio izravnog suparnika te na njoj osvojio 2022. godine naslov prvaka. Meni je dubrovačko brdo baš dobro – rekao je Radola.

U Ilirskoj Bistrici Auto klub Konavle je odnio pobjedu, osvojio 60 bodova, pet više od Dubrovnik Racinga, koji je i dalje vodeći u ukupnom poretku za klupskog prvaka Hrvatske. Ima sad 30 bodova više od Konavala, koje su druge u ukupnom poretku. Treće mjesto na utrci u Sloveniji odnio je Auto klub Fly with Kolman sa 44 boda…

image

Mato Milković (Dubrovnik Racing) na 28. Nagradi Stubičkih Toplica

Tonči Vlašić/

Pojedinačno članovi klubova iz Dubrovačko-neretvanske županije: Božo Jovanović Bartulović (Konavle) je bio prvi u 6B ispred Marija Barovića (Župa dubrovačka), Deni Kmetović (Župa dubrovačka) drugi u 6A, kao i Milan Tatalović (Dubrovnik Racing) u 5B, u 5A prvi Saša Radola (Dubrovnik Racing). Zatim, Ivan Pulić (Konavle) prvi u 4A, Marino Poropat (Dubrovnik Racing) prvi u 3 u kojoj je Nihad Seferagić (Župa dubrovačka) bio treći, a Marko Deak (Konavle) četvrti. Goran Deak (Konavle) prvi u 2 u kojoj je drugi bio Tamas Tomscanyi (Dubrovnik Racing), a Niko Pulić (Konavle) peti. Mato Milković (Dubrovnik Racing) drugi u 1.

Laszlo Szasz je ukupni pobjednik 29. Nagrade GHD Q Max Petrol Ilirska Bistrica, te prvi u kategoriji II.

image

Laszlo Szasz (Dubrovnik Racing)

Tonči Vlašić/

Dubrovnik Racing na brdu računa još na naslov klupskog prvaka. Konkurent za to mu je Auto klub Konavle, koji lovi tri pojedinačna naslova: Ivan Pulić je vodeći u Grupi 4, Niko Pulić i Božo Jovanović Bartulović su, kad se odbije najslabiji rezultat, drugi u Grupi 2 odnosno Grupi 6. I Župa dubrovačka ima svog aduta za naslov: Marijo Barović je trenutno treći u Grupi 6 sa samo sedam bodova manje od vodećeg Marina Božičevića (RI Autosport) i dva manje od Jovanović Bartulovića. Matematički, u igri za taj naslov je i Deni Kmetović... 

image

Deni Kmetović na 28. Nagradi Stubičkih Toplica u ljeto 2022. godine

Tonči Vlašić/
image

Auto klub Konavle - Božo Jovanović Bartulović za volanom, uz njega Ivan i Niko Pulić

Tonči Vlašić/
image

Marijo Barović (Župa dubrovačka)

Tonči Vlašić/

Buzet je od 15. do 17. rujna, a dubrovačko brdo, koje se vozi u spomen na Željka Đuratovića i Dubravka Čikora, 7. i 8. listopada.

27. travanj 2024 18:31