StoryEditorOCM
ZabavaVIDEO |

RAZGIBAVANJE U VREMENIMA IZOLACIJE Uz ove lagane vježbe od pet minuta bolje ćete se osjećati, ali i izgledati!

Piše Tea Sumić Miletić/SD
29. ožujka 2020. - 16:16
Zaglavili smo među svoja četiri zida, nije baš jasno je li preporučljivo ili nije tu i tamo izaći u šetnju (odlučite li da je, držite se pravila društvenog distanciranja!), što da vam opisujemo kako nam je kad i sami znate. Gnjilo. A tako se i osjećamo.

Povlačimo se od kauča do sjedalice, malo ležimo, malo sjedimo, malo besciljno tumaramo po kući. Skok do dućana jedini nam je ozbiljniji trening, a u takvim uvjetima mnogima je počela patiti najranjivija točka. Ne, ne živci (okej, i živci), nego leđa, donosi Slobodna Dalmacija.

A tu je i onaj ružni problem o kojemu baš ne volimo misliti i zavaravamo se da se neće baš nama dogoditi. Ne, ne korona, nego debljanje. U ovakvim je uvjetima, ne pazimo li što jedemo (poznajete li takvoga, recite mu da ćemo rado primiti koji savjet!), dobivanje na težini manje-više neizbježno.

Kako vas ova izolacija ne bi posljedično udarila i po leđima, ali i kako biste debljanje sveli na najmanju moguću mjeru - vježbajte. Radite sklekove, izdržite plank, preskačite konop... snađite se. Nije li vam do pretjeranog napora, u kondiciji možete pokušati ostati vježbajući jogu.



Podsjećamo vas na jednostavan slijed vježbi kojeg nam je prošlog ljeta pokazala instruktorica joge Ivana Šalov koju možete pratiti na Facebook stranici Nereidayoga. Riječ je o vinyasa jogi, dinamičnom stilu u kojem se asane (položaji) nadovezuju jedna na drugu, zbog čega je zanimljiva i onima kojima su hatha i ashtanga previše statične. Neće vas pretjerano 'umesti', a rezultate ćete zamijetiti već nakon prve serije vježbi jer ćete se osjećati ugodno razgibano i opušteno.

Molimo vas da ipak budete oprezni ako vas ozbiljnije bole leđa ili imate neki drugi zdravstveni problem - najprije se posavjetujte s liječnikom je li joga prikladna za vaše stanje, a ako dobijete odobrenje krenite sasvim polako, ovdje nije stvar u brzini. Nemojte se ni siliti da položaj izvedete do kraja ako ne ide. Ivana ovo ipak vježba već godinama, a valja imati na umu i da nismo svi jednako gipki. Osluhnite svoje tijelo, bol je znak da ste položaj izveli pogrešno ili da se forsirate, piše Slobodna Dalmacija.

Ovaj je slijed najprikladnije izvoditi ujutro, kako biste se dobro rastegli nakon spavanja i puni energije započeli novi dan, ali ako ne stignete ujutro, odradite ga predvečer. Ili kad već stignete.
24. travanj 2024 07:59