Kad pošaljete muža u butigu, ponekad donese doma nešto čemu se niste nadali. Jedanput je tako, umjesto zelenih babura paprika, za sutrašnji objed donio crvene. Mislili smo ih puniti, a tako smo i napravili, bez obzira što smo do tada imali iskustva samo sa zelenim i što su svi naši tako činili prije nas.
Bilo je to nevjerojatno gurmansko iskustvo zbog kojeg se više nikad nismo vratili starom načinu. Kad ih probate, vrlo vjerojatno ćete se pridružiti cijelom nizu fanova crvenih punjenih paprika kojih je iz dana u dan sve više.
Treba vam:
- 7 mesnatih crvenih paprika (ne roga nego babura)
- pola kila mljevenog mesa
- šaka riže
- 1 veći luk ili kapula
- malo česna
- vegeta
- sol
- ulje
- salsa od pomadora 500 ml
- 2-3 dcl vode
- slatka mljevena paprika
Bilo bi odlično ako imate glinenu posudu za kuhanje/pečenje s poklopcem, ali može vas dobro poslužiti i vatrostalna.
Priprema:
Nasjeckajte luk i česan i stavite dinstati na ulju. Kad je omekšao, dodajte mljeveno meso i začine, te šaku riže. Dinstajte dok meso ne izgubi crvenu boju.
Dok se meso dinstalo, očistite paprike. Napunite ih pripremljenom smjesom mesa i riže i posložite u posudu za pečenje. Zalijte pripremljenom salsom od pomadora koju ste začinili po okusu. Toć od pomadora mora dosezati prst do dva od vrha ruba posude jer se paprike u suprotnom neće skuhati/ispeći.
Pecite na 200 C stupnjeva sat vremena, onda otklopite glinenu ili vatrostalnu posudu i neka se peče još pola sata. Poslužite uz pire od patata. U slast!