StoryEditorOCM
ZabavaKORČULANSKA NORAH JONES

Neli Georgijevska Šestanović i Jakša Jordes: Naš ‘Ocean‘ je čista ljubav! Ne čekajte ništa! Nikad se neće sve posložiti, ali ako krenete za svojim snovima, stvari će doći na svoje mjesto!

Piše Dora Lozica
9. lipnja 2024. - 21:15

Nakon vrlo uspješnog singla Vrime kojeg je objavila u suradnji s poznatim jazz pijanistom i skladateljem Matijom Dedićem, korčulanska Norah Jones nedavno je pod izdavačkom kućom Aquarius Records izdala i drugi singl simboličnog naziva Ocean u suradnji sa saksofonistom i ex pjevačem Daleke Obale Jakšom Jordesom.

"Što je teže nego ostati normalan?" pita se u svojoj novoj pjesmi ova rođena Korčulanka sa stalnom adresom u Lumbardi. Svakako je teško ostati normalan, no nije lako izdati singl pod poznatom etiketom Aquarius Recordsa i to još dva puta. Vrime je izašlo 2022. godine, ugodna jazz dalmatinska šansona osigurala je Neli nadimak korčulanske Norah Jones prvenstveno zbog njenog baršunastog glasa, smirene, emotivne i iskrene interpretacije, ali i vrhunskih vokalnih sposobnosti u kojima se čuje 20 godina pjevačkog iskustva.

image

Korčulanska glazbenica Neli Georgijevska Šestanović ima novi singl ‘Ocean‘

Aquarius/

Bezgranična ljubav

Oslanjajući se na odlične recenzije singla Vrime, Neli je za svoju drugu pjesmu okupila istu i provjerenu ekipu. Glazbu je napisao Hrvoje Prpić, aranžman potpisuje Teo Aničić, a autor teksta je i ovaj put Krešimir Butković. Baš je tekst ono što je posebno dojmilo publiku pa se komentari na društvenim mrežama većinom referiraju na filozofsku stranu pjesme, ističe Neli uz smijeh, odnosno na poruku koju Ocean nosi.

"Pjesma govori o svevremenskoj i bezgraničnoj ljubavi koja nadilazi sve prepreke i koja je bezuvjetna, nesebična, potpuna, ne ostavljajući za sobom praznine i neodgovorena pitanja. U stihovima će se možda prepoznati djevojke, odnosno supruge pomoraca, koje dobro znaju što je čežnja i koliko čekanje može biti teško onima koji ostaju. Njihove ljubavi nema, ali tvoj Ocean je zapravo tu. Čim mi je Krešo ponudio tekst, odmah sam se pronašla u riječima", priznaje nam Neli koja angažirano sudjeluje u finalnim verzijama svojih pjesama.

image

Korčulanska glazbenica Neli Georgijevska Šestanović ima novi singl ‘Ocean‘

Privatni Album/

Beskrajnu, ali ugodnu melankoliju koju pronalazimo u Nelinim pjesmama ovog je puta začinio njen sumještanin Jakša Jordes, široj publici poznat kao glavni vokal Daleke Obale. Onima koji prate glazbu poznato je da je Jordes prvenstveno saksofonistički virtuoz koji je Oceanu dodao bluzersku notu.

"Budući da znamo koliki je virtuoz, znala sam da će napraviti nešto dobro. Pitala sam ga bi li sudjelovao, odmah je pristao, no nije ušao u studio, odsvirao i za deset minuta bio gotov. Detaljno smo prolazili kroz pjesmu i kroz njegove improvizacije, želio se saživjeti s pjesmom i ja sam mu iznimno zahvalna na angažmanu i susretljivosti. Nadam se da nam je ovo tek prva suradnja i da ćemo imati priliku i nastupati zajedno", priznaje nam oduševljeno Neli.

image

Korčulanska glazbenica Neli Georgijevska Šestanović ima novi singl ‘Ocean‘

Privatni Album/

Otočni štih

"Točku na i" i ovog je puta stavio poznati pjevač i autor, također Korčulanin Luky, a Neli je kreativnu i poznatu otočnu ekipu okupila i za spot koji je, sasvim logično, snimljen u šarmantnoj Lumbardi. Pijesak, more, sunce i Nelin ugodan glas savršen su spoj za ljetni, lounge hit koji ćete čuti, a potom o njemu dodatno razmišljati u pokušajima pronalaženja sebe. Spot je snimio Dimitri Medvedev, prvo ime video produkcije na otoku, a za postprodukciju i podršku zaslužne su Manja Rastić, violinistkinja i konceptualna glazbenica, inače rođena Korčulanka te Mila Manojlović, renomirana glumica i dramska umjetnica s korčulanskom adresom. Ne smijemo zaboraviti ni još jednog kreativnog Korčulanina, Jakova Vilovića, inače poznatog stručnjaka za brendiranje i marketing, autora brojnih reklama, koji je pomagao u montaži.

image

Korčulanska glazbenica Neli Georgijevska Šestanović ima novi singl ‘Ocean‘

Privatni Album/

"Okupila sam jedan mali, ali vrijedan i kreativan, a prije svega prijateljski tim. Zahvalna sam im jako na svemu, ne znam kako bih bez njih", skromno nam priznaje Neli.

Iako je Ocean tek odnedavno dostupan na svim glazbenim streaming platformama, Neli i njena ekipa već rade na trećem singlu koji će se zvati Oblak. Oblak je logičan nastavak prva dva singla, objašnjava nam Neli, ima sličnu atmosferu, a trenutno se snima u studiju korčulanskog benda Orion. Plan je izdati EP, odnosno četiri pjesme za Aquarius Records, a onda, nada se Neli, i cijeli album.

Zaboravite planove!

Drugi službeni singl zapravo je tek mali dio Neline duge pjevačke karijere. Još je kao dijete pokazivala je talent za pjevanje, kaže nam da se njena sestra Biljana uvijek čudila kako točno otpjeva neku melodiju. Zahvaljujući ocu Simu, inače korčulanskoj legendi i rođenom Makedoncu, Neli je naslijedila makedonske gene, jedinstven osjećaj za ritam i melodiju. Prošla je sve dječje zborove, a početkom 2000. započinje i svoj klapski put koji je, uz brojne nagrade, trajao 10 godina. Klapska terca nije joj bila dovoljna pa već 20 godina pjeva i sa suprugom i njegova dva brata u cover bendu Vivas čiji je repertoar nadopunila brojnim jazz i stranim standardima.

image

Korčulanska glazbenica Neli Georgijevska Šestanović ima novi singl ‘Ocean‘

Privatni Album/

Veliki utjecaj na njeno pjevanje imao je i talijanski pjevač i producent Fabio Torregrossa s kojim je nastupala na ljetnim pozornicama, a Neli je poznata i po nastupima u brojnim pjevačkim show-ovima domaće produkcije, nastupala je na Hrvatskom idolu 2004. i 2005. godine, Hrvatska traži zvijezdu 2011. godine i The Voice 2014. i 2015. godine. Neli je i majka troje djece, no za glazbu uvijek nađe vremena budući da ima potrebu muziku izbaciti iz sebe, a onda prazninu ispuniti novim melodijama.

"Nikad neće doći pravo vrijeme, uvijek nešto čekamo, da djeca narastu, da se okolnosti poklope... Toga nema, moraš se nositi sa svima onako kako život donosi. Ne čekajte ništa! Nikad se neće sve posložiti, ali ako krenete za svojim snovima, stvari će doći na svoje mjesto", poručila je priznajući da bi bila puno tužnija da u životu nema – glazbu. Ovu jednitsvenu pjevačicu možete poslušati uživo već ovog ljeta, 31. srpnja u središtu Korčule, na Trgu sv. Marka gdje će koncert održati Matija Dedić, a gošća mu je, pogodite tko!

09. lipanj 2024 21:16