Tražite li ideju što skuhati za ručak, imamo jednu stvarno dobru. Riječ je o klasiku koji dobro prolazi kod svih, nije ga teško napraviti niti zahtijeva osobito skupocjene sastojke. Što bi to moglo biti? Odgovor je - musaka.
U sezoni povrća rado je spremamo od tikvica, patlidžana i drugih sočnih biljčica, no sad, na samom kraju zime, osim ako posegnete za nekom od biljki iz porodice kupusnjača ili pak porilukom, izbor vam se svodi na krumpir. No musaki od krumpira baš ništa ne nedostaje, zapravo, mnogima je baš ta inačica najomiljenija. Priziva okuse djetinjstva, zasitna je i jednostavna. Isprobajte naš recept i podsjetite se kako je dobra.
Jednostavna musaka
Sastojci:
- 500 grama mljevenog mesa
- 50 grama pancete
- 4 veća krumpira
- 1 glavica luka
- 2 jaja
- 300 mililitara vrhnja
- 200 mililitara mlijeka
- začini po želji
- sol, papar
Priprema:
Prodinstajte luk, dodajte mu nasjeckanu pancetu i mljeveno meso pa kratko prodinstajte dok ne ispari tekućina. Dodajte sol i papar.
Ogulite i narežite krumpir na ploške debljine približno 3 milimetra pa ga temeljito isperite. Osušite ga i posolite.
Na dno vatrostalne posude poredajte polovicu krumpira, po njima rasporedite meso pa ostatak krumpira.
Pomiješajte jaja, mlijeko i vrhnje, posolite pa prelijte po vrhu.
Pecite oko sat vremena u pećnici zagrijanoj na 190.