Želite li zagrijati nešto vode i pitate se na koji ćete način potrošiti najmanje energije, stručnjaci savjetuju električno kuhalo, jer troši manje struje od mikrovalne pećnice ili štednjaka, piše Slobodna Dalmacija.
Usto, većina kuhala ima automatsko gašenje koje sprečava daljnje zagrijavanje nakon što voda proključa. Tako se energija ne troši nepotrebno.
Naravno, sve ovisi i o tomu što kanite pripremati jer električna kuhala nisu savršen izbor za sve.
Želite li, primjerice podgrijati juhu, bolje je koristiti mikrovalnu ako je riječ o manjim količinama do pola litre.
Za litru ili više isplativije je koristiti ploču na štednjaku. Velike količine juhe ionako je teško smjestiti u mikrovalnu.
Imate li li kuhalo za jaja, možete uštedjeti barem pola energije koliko biste je utrošili za njihovo kuhanje na štednjaku, čak i ako lonac poklopite, kažu stručnjaci.