StoryEditorOCM
ZabavaSAMO #POZITIVA

Iz ‘One Suite Hotela‘ prema ostatku Hrvatske krenule pozitivne vibracije

Piše dv
23. svibnja 2020. - 07:43
Pod motom #POZITIVA u 'One Suite Hotelu' u Srebrenom, nadomak Dubrovnika u petak navečer, okupilo se šaroliko društvo, možemo to slobodno reći, na 'korona after partyu'. Naravno, sve se događalo uz preporučene mjere nacionalnog stožera koje su i dalje na snazi.

Naime, vlasnik hotela, Lukša Jakubušić bivši dopredsjednik nogometnog prvoligaša Hajduka i dugogodišnji predsjednik najtrofejnijeg hrvatskog vaterpolo kluba, dubrovačkog Juga nakon dva mjeseca 'lock downa' zbog pandemije COVID-a 19 uz još nekoliko turističkih poduzetnika s krajnjeg juga odlučio je uzeti stvar u svoje ruke te predstaviti 'novi' dubrovački kraj, pristupačan Hrvatima. Hotelijeri, rentijeri, vinari i ugostitelji iz Dubrovnika, Župe dubrovačke i Konavala, odlučili su se mimo institucija i cehovskih organizacija okupiti u inicijativu Pozitiva te za domaće goste pripremiti turistički paket po cijenama prihvatljiv za njihov džep.

- Dubrovnik i njegovu okolicu prati stigma za hrvatski džep nedostupne turističke destinacije. Iako to nije tako. Dubrovnik nije ni za najboljih sezona bio preskup za one koji ga poznaju, jer ulicu, dvije od Straduna uvijek se može dobro pojesti i popiti po cijenama koje se ne razlikuju od onih u drugim krajevima Hrvatske. No jako puno Hrvata nikada nije vidjelo Dubrovnik. Isto tako ni puno Dubrovčana nije vidjelo ne samo unutrašnjost naše zemlje, nego čak ni veći dio naše obale. Želimo to promijeniti, a ovim druženjem pokrenuti pozitivne vibracije u ovoj teškoj situaciji i apatiji u kojoj se svi zajedno nalazimo – pozdravio je Jakobušić goste pristigle iz cijele Hrvatske i Slovenije koji su se tu večer i zabavili uz živu glazbu. Nije Jakobušić zaboravio ni svoje zaposlenike te im zahvalio naglasivši kako i njima treba 'tračak' nade da nije sve tako 'crno' kako možda izgleda.

Što domaćini sa krajnjeg juga nude, članovi Pozitive pokazat će domaćini kada će njihovi gosti uživati u ATV i Buggy safariju kroz Konavle u organizaciji Kojan Korala, ručku u Konobi- Vinici Monković, vinu vinarije Karaman i, kako su naglasili, nekom sasvim drugom pogledu na Dubrovnik.

 
30. svibanj 2024 16:35