Anita Šumer je pekarica čija su krušna umjetnička djela postala prava senzacija, a za čitatelje Dobre hrane otkrila je kako uzgojiti starter i recept za polubijeli kruh, donosi Jutarnji.
U gotovo godinu dana Anita je postala prava senzacija na društvenim mrežama sa svojim krušnim umjetničkim djelima, a nju su popratili čak i Business Insider UK, Daily Mail UK, UNILAD, Buzzfeed i talijanska Freeda. Posjetili smo je u njezinom slovenskom domu, a ona nam je otkrila, korak po korak, kako uzgojiti vlastiti starter.
Za one koji možda ne znaju starter ili divlji kvasac zapravo je fermentirana mješavina brašna i vode, a vjerujte nam; kad ga sami uzgojite sigurni smo kako ćete na kruh gledati s puno više poštovanja nego što to činite danas, piše Jutarnji.
UZGOJ VLASTITOG STARTERA:
1. DAN
Dobro pomiješajte 20 g brašna i 20 g vode da dobijete homogenu smjesu.
2. DAN
Dodajte još 20 g brašna i 20 g vode pa promiješajte. Smjesu treba promiješati još dva puta tog dana.
3. DAN
Dodajte 30 g brašna i 30 g vode. Promiješajte dva puta kroz dan.
4. DAN
Oduzmite polovicu smjese i ponovite postupak od trećeg dana.
5. DAN
Oduzmite polovicu smjese i ponovite postupak od trećeg dana.
6. DAN
Oduzmite polovicu smjese i ponovite postupak od trećeg dana.
7. DAN
Finalni izgled startera.
StoryEditorOCM
ZabavaISPECI SVOJ KRUH |
DONOSIMO RECEPT ZA DIVLJI KVASAC Kad ga sami uzgojite, na kruh ćete gledati s puno više poštovanja nego što to činite danas
20. veljače 2020. - 14:18