StoryEditorOCM
Kućni ljubimciPO PRAVILNIKU

Htjeli ste sa svojim kućnim ljubimcem putovati Jadrolinijinim katamaranom? Najprije izvagajte svog prijatelja na četiri šape da ne biste završili na suhom!

Piše Dv
11. rujna 2023. - 15:27

Planirate li sa svojim kućnim ljubimcem ploviti katamaranom Jadrolinije u dogledno vrijeme, najprije ga izvagajte. Naime, članak 52. Pravilnika nacionalnog brodara koji se tiče prijevoza životinja kaže kako vaš najbolji prijatelj na četiri šape ne smije težiti više od 8 kilograma! 

Putnici mogu sa sobom radi prijevoza voditi i kućne Ijubimce i to pse, mačke, ptice i ostale male životinje. Ove životinje mogu se prevoziti samo na način da ne predstavljaju opasnost iii smetnju za putnike i brod. Njih se ne smije unositi u zatvorene prostorije za putnike (salone, restorane, toalete, prostore aviosjedala) izuzev pasa pomagača. Vlasnici, odnosno pratitelji tih životinja preuzimaju rizik za putovanje kućnih Ijubimaca i moraju sami o njima voditi brigu (hrana, piće, higijene i ostale potrebe), a odgovorni su za sve eventualne štete nanesene putnicima, posadi iii brodu.

Psi moraju na brodu imati brnjicu (izuzev psa pomagača) i voditi se na povodniku. Društvo zadržava pravo propisati uvjete prijevoza za sve životinje zavisno od prilagođenosti broda. Svi kućni Ijubimci moraju imati uredne dokumente o cijepljenju, a u slučaju međunarodnog prijelaza i sve isprave koje se traže za prijevoz kućnih Ijubimaca. Za prijevoz kućnlh Ijubimaca vozarina je određena u Tarifama za prijevoz putnika i prtljage. Brodovima Društva zabranjuje se prijevoz agresivnih životinja, gmazova i zvijeri. Na brzobrodskim linijama dozvoljen je prijevoz samo malih kućnih Ijubimaca u salonima, isključivo u torbi za nošenje i prijevoz kućnih Ijubimaca maksimalnih dimenzija 45 x 35 x 25 centimetara s vodonepropusnim dnom. Ukupna težina torbe s kućnim Ijubimcem ne smije prelaziti 8 kilograma. Torba se mora držati ispod sjedala ili u krilu, a jednom putniku dozvoljava se samo jedna torba s kućnim Ijubimcem. Za sve ostale kategorije kućnih Ijubimaca zabranjuje se prijevoz brzobrodskim linijama. U slučaju prigovora putnika na ponašanje životinja smještenih u salonu katamarana, zapovjednik ima pravo iskrcati vlasnika i životinju problematičnog ponašanja u prvoj luci pristajanja, bez prava na povrat prevoznine, stoji u Jadrolinijinom Pravilniku. 

25. travanj 2024 09:47