StoryEditorOCM
GastroIma načina, treba samo malo volje

Znate da ste pretjerali za blagdane, a jede vam se desert. Rješenje je keto cheesecake bez šećera, evo kako ga napraviti

Piše PSD
18. siječnja 2022. - 16:36
Ovaj keto cheesecake u sebi ne sadržava šećer i zbog toga je idealan desert nakon obilnih i kaloričnih blagdanskih jela (ilustracija)AFP

Cheesecake je jedan od kolača koji će se svidjeti svima. Njegove kiselkaste verzije s limunom, ali i one čokoladne donose rapsodiju okusa. Ova verzija jako je lagana za napraviti, a lagano će ti i "sjesti", što je iznimno bitno nakon svih blagdanskih specijaliteta koje ćeš ovih dana probati, piše Miss7, a prenosi Slobodna Dalmacija.

Sastojci za koru:

200 g bademovog brašna

1/4 žlice soli

4- 6 žlica rastopljene kokosove masti

image
Za koru je potrebno 200 g bademovog brašna, 1/4 žlice soli i
4- 6 žlica rastopljene kokosove masti (ilustracija)
AFP

Sastojci za kremu:

600 g krem sira ili domaćeg veganskog krem sira

380 grama kokosova jogurta

2 1/2 žličice čistog ekstrakta vanilije

1 žlica limunovog soka (neobavezno)

160 grama eritritola (šećer ili javorov sirup za "normalnu verziju")

25 grama bademovog brašna

image
Kiselkaste verzije s limunom, ali i one čokoladne, donose rapsodiju okusa (ilustracija)
AFP

Priprema:

Pomiješaj sve sastojke za koru i izlij ih u kalup za tortu. Pritisni prstima da bude poprilično ravno.

Zagrij pećnicu na 170 stupnjeva. Napuni, do polovice, bilo koju posudu za pečenje s vodom i stavi je na donji dio pećnice.

Krem sir neka bude sobne temperature te ga uzmi, zajedno s ostalim sastojcima i stavi ih u blender ili procesor hrane dok se ne napravi glatka smjesa.

Na vrh pripremljene kore rasporedi nadjev.

Postavi u sredinu pećnice, iznad posude s vodom.

Peci 30 minuta i nemoj otvarati pećnicu.

Kad istekne vrijeme, još uvijek ne otvaraj pećnicu. Isključi je i pričekaj dodatnih 5 minuta. Zatim izvadi iz pećnice i ostavi na pultu 20 minuta, a zatim ga preko noći stavi u hladnjak, da se stvrdne.

Vrijeme hlađenja važno je da bi se kolač stegnuo i kako bi se izbjeglo njegovo pucanje. Ostatke čuvaj u hladnjaku 3-4 dana. U slast, piše Miss7

16. prosinac 2024 20:59