StoryEditorOCM
GastroIdealno za kišni dan

Za dobar objed usred tjedna napravite ovo gusto, zasitno varivo s lećom i kobasicama

Piše Dobra hrana
11. svibnja 2023. - 13:15

 

Koristite zelenu, crnu ili crvenu leću, a kada je u pitanju povrće, dodati možete i šaku špinata, zrna boba, krumpir...

Trebat će vam:

200 g leće po izboru

1 luk

2 mrkve

1 manji komad korijena celera

2 para kobasica

1 žličica crvene mljevene paprike

drugi začini po želji

sol i papar

povrtni temeljac ili voda

ulje

Priprema:

Na dobro zagrijanom ulju najprije pirjajte sitno sjeckani luk. Dodajte i na kolutiće sjeckanu mrkvu i sitno sjeckani celer. Ubacite na kolutiće nasjeckanu kobasicu. Začinite soli i paprom, dodajte crven u papriku i druge začine po želji pa ubacite i leću koju ste preko noći namakali u vodi (ako koristite, primjerice, crvenu leću, to neće biti potrebno). Prelijte temeljcem ili vodom i kuhajte 40-ak minuta ili dok povrće ne omekša. Poslužite uz kruh.

16. prosinac 2024 06:08