StoryEditorOCM
GastroRECEPT MARKA PALFIJA:

Totalno drugačije: nemojte se premišljati, paprike napunite - TUNOM!

Piše DV
23. lipnja 2023. - 12:05

Osim klasičnih punjenih paprika sezonu kojih smo otvorili već ovih dana, tu je i recept za riblju varijantu koji je s nama svojevremeno podijelio chef Marko Palfi, donosi Dobra hrana

Potrebno je:

350 g svježa tuna

200 g bulgura

100 g mladi luk

40 ml soja sos, fish sos

20 ml oyster sos

20 ml svježi čili

10 g češnjak

20 g đumbir

15 g svjetla miso pasta

15 ml sezamovo ulje

50 g sol, papar

8 paprika babura

300 g luk

20 g mljevenog komorač

50 g češnjak

20 g čili

30 g đumbir

1 l umaka od rajčice

20 g šećera

image

.

Nikolina Vukovic Stipanicev/Cropix/Cropix

Priprema:

Svježi file tune nasjeckati na sitno. U blender staviti, soja sos, fish sos, oyster sos, čili, đumbir, češnjak, miso pastu i sezamovo ulje te izraditi u pastu. U zdjeli pomiješajte tunu s prethodno pripremljenom pastom pa dodajte mladi luk, korijander i bulgur. Sve dobro promiješajte kako biste dobili homogenu smjesu kojom ćete potom puniti paprike. U posudi na malo maslinovog ulja prodinstajte luk kojih 10 do 12 minuta, a zatim dodajte sjeckani đumbir, čili i češnjak te mljeveni komorač pa sotirajte narednih desetak minuta. Dodajte rajčicu, šećer, sol i papar pa kuhajte šalšu još 10 minuta. U pleh rasporedite šalšu i paprike pa stavite peći u pećnicu 45 min na 170 °C. Servirajte s krumpir pireom u koji možete umiješati i malo wasabija.

21. studeni 2024 14:17