StoryEditorOCM
GastroDOSTA VAM JE MESA?

Pravi izbor za nemrsni petak! Probate li ovaj recept, sigurno ćete ga praviti više puta

Piše S. R.
15. ožujka 2024. - 10:36

Prakticirate li nemrsni petak ili vam je jednostavno dosta mesa, ovo je recept koji će vam dobro doći. S odrescima glavatog kupusa, koji mogu biti glavno jelo ili prilog, oduševit ćete i prijatelje na svečanoj večeri. Kupus nije skupocjen, a priprema je jednostavna i brza.

image

Odresci od kupusa

S. R./S. R.

Pečenjem, kupus dobije sasvim drugi okus, osobito oplemenjen preljevom i hrskavim orašastim plodovima.

Pećnicu treba zagrijati na 200 Celzijevih stupnjeva.

image

Odresci od kupusa

S. R./S. R.

Preporučuje se odabrati manju glavicu kupusa te izrezati odreske na otprilike 2 centimetra debljine. 

Za pripremu preljeva treba sok jednog limuna, ožičica stonske soli, pola decilitra maslinovog ulja, dva češnja česna, pahuljice ljute paprike ili malo papričice u prahu. Pomiješati sastojke i premazati odreske. Vrlo važno je dodati neke orašaste grubo mljevene plodove kao što su orasi, indijski oraščići, mjenduli, a izvrsno se slažu i pinjoli. Sve to zapeći desetak minuta.

Tko ne bježi od mesa, može dodati i sitno sjeckanu pancetu!

image

Odresci od kupusa

S. R./S. R.

Na kraju posuti narezanim petrusinom i uslast!

 

06. studeni 2024 01:05