Prakticirate li nemrsni petak ili vam je jednostavno dosta mesa, ovo je recept koji će vam dobro doći. S odrescima glavatog kupusa, koji mogu biti glavno jelo ili prilog, oduševit ćete i prijatelje na svečanoj večeri. Kupus nije skupocjen, a priprema je jednostavna i brza.
Pečenjem, kupus dobije sasvim drugi okus, osobito oplemenjen preljevom i hrskavim orašastim plodovima.
Pećnicu treba zagrijati na 200 Celzijevih stupnjeva.
Preporučuje se odabrati manju glavicu kupusa te izrezati odreske na otprilike 2 centimetra debljine.
Za pripremu preljeva treba sok jednog limuna, ožičica stonske soli, pola decilitra maslinovog ulja, dva češnja česna, pahuljice ljute paprike ili malo papričice u prahu. Pomiješati sastojke i premazati odreske. Vrlo važno je dodati neke orašaste grubo mljevene plodove kao što su orasi, indijski oraščići, mjenduli, a izvrsno se slažu i pinjoli. Sve to zapeći desetak minuta.
Tko ne bježi od mesa, može dodati i sitno sjeckanu pancetu!
Na kraju posuti narezanim petrusinom i uslast!