StoryEditorOCM
GastroGASTRO PRIJEDLOG |

NAPRAVITE SLADOLED OD MEDA Za ukusnu ledenu slasticu nikad nije kasno, ova domaća osvježit će vam jesen

Piše JL/ Dobra hrana
9. listopada 2021. - 10:25

Dobra hrana savjetuje vam da napravite sladoled po receptu iz istarke Bolari60. Služe ga uz skutu i svježe voće:

- Inspirirana lokalnim restoranima, volim kombinirati istarsku skutu s domaćim sladoledom. Ovaj sladoled od meda jednostavno je napraviti i jako se dobro slaže sa skutom ili ricottom te zrelim smokvama ili breskvama. Recept se temelji na jednom od recepata Elizabeth Gowing.

Poslužujemo ga s naribanom koricom limuna na vrhu i polivenog s malo izvrsnog maslinova ulja naših susjeda", rekla nam je Anna Colquhoun iz Bolare60, piše Dobra hrana.

a 2 litre sladoleda trebat će vam:

4 velika jaja

70 g bijelog šećera

prstohvat soli

oko 120 ml tekućeg lokalnog meda od divljeg cvijeta

630 ml ohlađenog vrhnja za šlag

Za serviranje:

skuta ili ricotta

zrele breskve ili smokve

organski limun

maslinovo ulje

Priprema:

Umutite mikserom jaja sa šećerom i solju dok ne postanu blijeda, pahuljasta i tri puta veća od prvobitnog volumena. U posebnoj zdjeli tucite vrhnje dok se ne formiraju meki vrhovi. Umiješajte tekući med u vrhnje. Lagano umiješajte umućena jaja u šlag tako da smjesa ostane što prozračnija.

Premjestite u posudu i zamrznite preko noći. Med održava sladoled mekim pa ga možete poslužiti izravno iz zamrzivača. Volimo staviti kuglicu na krišku skute sa svježim smokvama ili breskvama, a zatim sladoled ukrasiti koricom limuna i malo maslinova ulja na vrhu.

08. studeni 2024 07:00