StoryEditorOCM
Gastropočastite se slatkim

Napravite pandišpanj, jednostavan tradicionalni kolač koji svi vole

Piše dv
11. veljače 2023. - 12:40

Tradicionalni dubrovački kolač, pandišpanj, kojeg mnogi povezuju upravo s kuhinjom svojih majki i baka, možete vrlo lako napraviti i iznenaditi svoje ukućane.

Potrebno je:

8 jaja

8 ožica (jušnih žlica) šećera

8 ožica brašna

pola ožice mljevenog anisa

korica jednog domaćeg limuna

Priprema:

Kalup za torte promjera 26 centimetara obložiti masnim papirom za pečenje i namastiti ga.

Odvojiti žumance od bjelanca. U žumanjca dodajte šećer i miksajte smjesu 25 minuta, a bjelancima dodajte prstohvat soli i izmiksajte ih u čvrsti ‘snijeg‘. Brašno prosijte i u njega dodaje naribanu koricu limuna i mljeveni anis. Lagano izmješajte sa žumanjicima i bjelancima, izlijte u kalup i u već ugrijanoj rerni na 150 stupnjeva pecite 45 minuta. Provjerite čačkalicom je li gotov. Ako se na nju tijesto ne lijepi, pečenje je gotovo. Kada se ohladi pospite ga cukarom u prahu.

13. studeni 2024 08:41