Recept je pripremila: Nešto slatko by Katarina
Recept za prikle koje su meke iznutra, a savršeno hrskave izvana.
SASTOJCI:
- 200 ml jogurta
- 1 jaje
- 1 naribana jabuka (bez kore)
- 2 žlice ruma
- 2 žlice rakije
- 2 žlice šećera
- prstohvat soli
- 2 vanilin šećera
- 1 prašak za pecivo
- 300 g brašna
- + suncokretovo ulje za prženje
PRIPREMA:
U posudu dodajte jaje, jogurt, jabuku, šećere i sol pa mutite pjenjačom.
Dodajte rakiju i rum, pa postepeno dodavajte brašno s praškom za pecivo.
U duboku i široku posudu stavite ulje i zagrijte.
Smjesu za fritule pomoću male žličice stavljajte u ulje i pržite 1/2 min ili ju stavite u slastičarsku vrećicu i pomoću nje i noža je spuštajte u ulje.
Taj postupak radite dok ne potrošite smjesu.
Topleprikle uvaljajte u šećer u prahu.
*za idealne prikle ulje vam mora biti na temperaturi od 170/180 stupnjeva!