StoryEditorOCM
GastroJEDNOSTAVAN RECEPT

Jede vam se slatko? Evo kako napraviti prave prikle, bezvremensku slasticu kojoj nitko ne može odoljeti

Piše MOZAIK SD
14. prosinca 2022. - 15:44

Fritule su neizostavan detalj svakog blagdanskog stola. Ove slastice koje neodoljivo podsjećaju na malene krafne svačiji su favorit, ali ne morate ih jesti samo na kućicama ili u gostima. Evo kako ih možete pripremiti u udobnosti svoga doma.

SASTOJCI:

200 mililitara jogurta

2 jaja

40 grama šećera

1 vrećica vanilin šećera

12 grama praška za pecivo

300 grama glatkog brašna

30 mililitara ruma

šećer u prahu

image
Shutterstock

PRIPREMA:

U zdjelu prosijte brašno i prašak za pecivo i dodajte šećer i vanilin šećer.

U suhe sastojke dodajte jogurt, rum i jaja te sve promiješajte u jednoličnu smjesu.

Smjesu u zdjeli prekrijte tanjurom i pustite je da odstoji 15-ak minuta.

U posudi na vatri zagrijte ulje na 175 Celzijevih stupnjeva.

Jušnom žlicom grabite po malo pripremljene smjese,a drugom ju ‘gurnite‘ u vruće ulje.

Fritule se prže do zlatno žute boje, kada su gotove izvadite ih na kuhinjski papir zbog viška masnoće od prženja.

02. lipanj 2024 09:03