Fritule su neizostavan detalj svakog blagdanskog stola. Ove slastice koje neodoljivo podsjećaju na malene krafne svačiji su favorit, ali ne morate ih jesti samo na kućicama ili u gostima. Evo kako ih možete pripremiti u udobnosti svoga doma.
SASTOJCI:
200 mililitara jogurta
2 jaja
40 grama šećera
1 vrećica vanilin šećera
12 grama praška za pecivo
300 grama glatkog brašna
30 mililitara ruma
šećer u prahu
PRIPREMA:
U zdjelu prosijte brašno i prašak za pecivo i dodajte šećer i vanilin šećer.
U suhe sastojke dodajte jogurt, rum i jaja te sve promiješajte u jednoličnu smjesu.
Smjesu u zdjeli prekrijte tanjurom i pustite je da odstoji 15-ak minuta.
U posudi na vatri zagrijte ulje na 175 Celzijevih stupnjeva.
Jušnom žlicom grabite po malo pripremljene smjese,a drugom ju ‘gurnite‘ u vruće ulje.
Fritule se prže do zlatno žute boje, kada su gotove izvadite ih na kuhinjski papir zbog viška masnoće od prženja.