StoryEditorOCM
GastroZANIMLJIVO

Avokado je poznat po mnogim pozitivnim učincima za zdravlje, a evo za što se može iskoristiti njegova koštica

Piše dv
26. siječnja 2024. - 20:20

Jeste li ikada razmišljali o maloj koštici avokada? Dok je sam avokado poznat po svojim dobrobitima za zdravlje, upravo je zanemarena jezgra nedavno postala aktualna tema, donosi my-tasty-food-recipes.edrrak.com.

Evo za što se može iskoristiti:

Pretvorite svoj blender u stroj za zdravlje

Za moćne blendere: ako posjedujete robustan blender, jednostavno dodajte košticu avokada svom omiljenom voću ili povrću. Rezultat? Okrepljujuća juha ili smoothie koji puni energijom.

Za obične blendere: sušite košticu nekoliko dana, zatim je sameljite u fini prah. Savršeno za povećanje hranjivih tvari!

Nemate blender? Nema problema: naribajte košticu. Sporije je, ali jednako učinkovito.

Koštica avokada: zlatni rudnik prehrane

Jača imunitet: Recite zbogom uobičajenim bolestima poput prehlade. Koštica avokada je prirodni antioksidans koji se bori protiv bakterija i parazita.

Probavna pomoć: Korištena stoljećima u južnoameričkim kulturama, koštica olakšava želučane probleme zbog svojih antimikobakterijskih svojstava.

Svojstva protiv čira: dokazano je da ekstrakti avokada sprječavaju stvaranje čira.

Bogat flavonolima: Ovi antioksidansi bore se protiv starenja stanica, imaju antikancerogena svojstva i smanjuju upalu.

Zdravlje srca: Aminokiseline pomažu u snižavanju kolesterola i triglicerida, smanjujući rizik od kardiovaskularnih bolesti.

Visok udio vlakana: regulira probavu, liječi i proljev i zatvor i pomaže u regulaciji težine.

Dobrobiti za kožu i zglobove: Pomlađuje kožu, potiče stvaranje kolagena, čisti prištiće i smiruje bolove u zglobovima i mišićima.

Napravite vlastiti smoothie od koštice avokada

Budite kreativni uz hranjivi smoothie od koštice avokada! Jednostavno zdrobite košticu (teksturom podsjeća na kokos), pomiješajte sa sastojcima poput banane i špinata, no ne zaboravite je koristiti u manjim količinama zbog sadržaja tanina, donosi my-tasty-food-recipes.edrrak.com.

27. travanj 2024 21:18