StoryEditorOCM
ObalaSKRB ZA BOLESNE

Za projekt iz programa ‘Zaželi‘ na području Makarske rivijere dodijeljeno 360 tisuća eura, pomaže se ranjivim skupinama

31. svibnja 2024. - 18:27

Projekt ‘‘Zaželi Sunce‘‘ koji je Javna ustanova MARA prijavila prošle godine u okviru poziva na dostavu projektnih prijedloga ‘‘Zaželi – prevencija institucionalizacije‘‘ odobren je za financiranje.

Čak 360.000 eura dodijeljeno je nositelju projekta Udruzi Sunce i projektnim partnerima Gradu Makarska, općinama Tučepi, Podgora i Brela.

Inače, ovo je do sada peti odobreni projekt iz programa ‘‘Zaželi‘‘ koji je pripremala JU MARA, a uspješno realizirani projekti značajno su utjecali na povećanje kvalitete života krajnjih korisnika s područja čitavog Makarskog primorja.

Ukupan iznos bespovratnih sredstava za svih pet projekata je milijun eura, a riječ je o ‘‘Zaželi Sunce‘‘ čiji su nositelji bili udruga Sunce i Grad Makarska te ‘‘Pružam ti ruku‘‘ nositelja Crvenog križa Makarska.

Kako kazuju iz JU MARA, projekt ‘‘Zaželi Sunce‘‘ ima za cilj povećanje socijalne uključenosti i prevenciju institucionalizacije ranjivih skupina osiguravanjem dugotrajne skrbi kroz omogućavanje zapošljavanja 8 osoba koje će pružiti uslugu potpore i podrške u svakodnevnom životu 48 starijih osoba i osoba s invaliditetom iznad 18 godina te samim tim utjecati na povećanje njihove kvalitete života.

Time će ih podržati u samostalnom životu ili životu u obitelji te prevenirati njihovu institucionalizaciju. Osim pružanja usluge potpore, aktivnosti projekta uključuju i nabavu te podjelu paketa potrepština.

Udruzi Sunce ovo je već treći projekt u okviru programa ‘‘Zaželi‘‘ i njegova uspješna provedba služi kao primjer kako kvalitetno osmišljeni i implementirani socijalni programi mogu imati dugotrajan i pozitivan utjecaj na zajednicu.

Ovaj projekt ne samo da pruža izravnu pomoć onima koji su u najvećoj potrebi, već i promiče zapošljavanje, socijalnu uključenost i prevenciju institucionalizacije, čime se utire put za stvaranje održivijeg i inkluzivnijeg društva.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
14. lipanj 2024 14:51