StoryEditorOCM
ObalaZAHUKTAVA SE

U Makarskoj u svibnju više od 102 tisuće turističkih noćenja, evo iz kojih zemalja je pristiglo najviše gostiju

Piše Dijana Turić
12. lipnja 2024. - 21:51

Tijekom cijelog svibnja u Makarskoj je ostvareno oko 23 tisuće turističkih dolazaka i više od 102 tisuće noćenja što u odnosu na isto razdoblje lani, predstavlja rast od 21 posto u dolascima i 17 posto u turističkim noćenjima.

Kako kazuju iz TZ-a Makarska, riječ je o prvim podacima sustava eVisitor koji sadrži turistički promet ostvaren u komercijalnim i nekomercijalnim objektima.

image
Ivo Ravlić/Cropix

Najviše noćenja su tijekom svibnja ostvarili gosti iz Njemačke (više od 18,8 tisuća noćenja), a zatim gosti iz Bosne i Hercegovine (preko 15,5 tisuća noćenja), Poljaci (10,5 tisuća noćenja), Šveđani (više od 10,3 tisuće noćenja) te gosti iz Ujedinjenog Kraljevstva (više od 8,1 tisuća noćenja).

Odlične rezultate i turističke trendove iz prošle godine, potvrđuje i fizički turistički promet ostvaren u svibnju, a pogotovo ako se usporedi sa istim razdobljem 2022. godine u odnosu na koje je sada broj turističkih dolazaka veći za 38 posto, a ostvarenih noćenja za 50 posto.

image
Ivo Ravlić/Cropix/

Rast turističkog prometa u odnosu na lani zabilježen je kod svih vrsta smještaja, a dvoznamenkasti plus bilježe kampovi, objekti u domaćinstvu te hoteli, dok su rezultati u odnosu na 2022. još i bolji.

Najviše noćenja – 56,6 tisuća, ostvareno je u hotelima, a u objektima u domaćinstvu 28,8 tisuća, dok je u ostalim ugostiteljskim objektima ostvareno 10 tisuća noćenja.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
14. lipanj 2024 22:16