StoryEditorOCM
ObalaPROSLAVA

Bogati program povodom Dana svetog Vicenca u Podgori, slavlje će uveličati i Petar Grašo

Piše DALMACIJA SD
18. kolovoza 2023. - 17:04

Dani svetog Vicenca ove godine sadrže trodnevni program koji će se od 19.-21. kolovoza održati u Podgori. Bogatim programom obuhvatit će i ove godine prije svega sakralni, zatim sportski, likovni, edukativni, zabavni i kulturni dio.

Program započinje 19. kolovoza regatom sv. Vicenca gdje se želi približiti priča slavne "krađe" i vraćanja relikvija sv. Vicenca iz Makarske u Podgoru, gdje jedna od legendi govori da su Podgorani pod okriljem noći uplovili brodovima u Makarsku te na odlasku pucnjevima oglasili svoj poduhvat i uspjeh. Zahvaljujući Veslačkom klubu Biokovo tu priču ćemo ove subote uz sportski dio i utrku u veslanju između Makarana i Podgorana i uprizoriti. 

Navečer slijedi otkrivanje groba sv. Vicenca i sv. Misa u crkvi Svih Svetih, mjestu gdje se godinama čuva dragocjenost relikvija i gdje se svečano obilježava sam blagdan. Nakon sv. Mise slijedi besplatna vođena tura i radionica crtanja s podgorskim motivima.

image

Dani sv. Vicenca

Tz Podgora

Na centralni dan 20. kolovoza, blagdan sv. Vicenca i Dan općine Podgora, jutro započinje budnicom Gradske glazbe Makarska kroz mjesto nakon čega slijedi sv. Misa i fešta u Selu.

Tradicionalno i ove godine u večernjim satima kreće defile brodova kao poklon brodara svojim mještanima i gostima, a nakon toga slijedi koncert Petra Graše kod spomenika Galebova krila.

Slavlje se završava u ponedjeljak sv. misom i zatvaranjem groba zaštitnika, dok će se u večernji satima održati svadbena povorka u režiji KUD Milan Kurtić na podgorskoj promenadi gdje će cijelo mjesto slaviti  stare svadbene običaje.

image

Dani sv. Vicenca

Tz Podgora
image

Dani sv. Vicenca

Tz Podgora
image

Dani sv. Vicenca

Tz Podgora
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
22. svibanj 2024 20:32