StoryEditorOCM

Jozo Sarač, novi ravnatelj Rere: U prvom planu su projekti malih poduzetnika

Piše PSD.
21. rujna 2014. - 01:44
Jozo Sarač imenovan je za v.d. ravnatelja Javne ustanove za koordinaciju i razvoj Splitsko-dalmatinske županije, poznatiju pod imenom Rera, a dosadašnji ravnatelj Srećko Radnić preuzet će mjesto njegova pomoćnika.

Sarač je bio dugogodišnji gradonačelnik Trilja, zatim državni tajnik u Središnjem državnom uredu za upravljanje državnom imovinom, a posljednju godinu dana radio je u županijskoj Javnoj ustanovi. Iskustva mu ne manjka.

- Počašćen sam izborom, to mi je izazov i odgovornost. Nastojat ću pokrenuti općine i gradove za nove projekte. Do sada smo već mnogo učinili, privukli više od 10 milijuna eura iz EU fondova, no možemo dobiti i znatno više u privlačenju novca iz strukturnih fondova Europske unije. Naglasak je na gospodarskim aktivnostima, posebno za male poduzetnike, vlasnike obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava, kako uz obalu, na otocima, tako i na područje Zagore - kaže Sarač.

Županijska javna ustanova i zbog toga je organizirala EU školu koju je završilo 154 polaznika, a uskoro kreće i nova sezona EU škole za 35 polaznika koji će se, kao i do sada, obučavati kroz četiri modula.

Imenovanje prvoga čovjeka ove županijske ustanove dogodilo se u potpunoj medijskoj šutnji, a razlog ovoj kadrovskoj križaljci otkriva župan Zlatko Ževrnja:

- Promjena se dogodila na inicijativu gospodina Srećka Radnića, a nadamo se da će županijska Javna ustanova, koja se već istaknula kao lider u privlačenju novca iz europskih fondova, biti još dinamičnija. Uz to, gospodin Sarač radio je u gospodarstvu, a u zadnje vrijeme u samoj Javnoj ustanovi za razvoj pa će njegovo iskustvo itekako značiti - kaže Ževrnja.

Što o smjeni kaže Radnić?

- Smjena je provedena na moj zahtjev. Želim puno uspjeha u radu novom ravnatelju, a ja ću svakako pomoći da uspjesi budu što veći, odnosno da zajedno ostvarimo sve što smo odredili - kaže Radnić.

OJDANA KOHAREVIĆ

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
10. lipanj 2024 23:54