StoryEditorOCM
Zdravi i veseli biliULTIMATIVNI VODIČ PREHRANE

1. Tjedan

Piše Native studio SD
1. veljače 2021. - 21:29

POPIS NAMIRNICA ZA JELOVNIK

ŽITARICE

Zobene pahuljice *

Palenta Marinero 500 g

Integralni kruh 500 g

Riža Spectar 500 g

Pirovo brašno *

Proso *

Integralna tjestenina *

VOĆE I POVRĆE

Jabuke *

Mrkve *

Tikvice*

Zelena salata *

Slanutak, konzervirani 1x mala konzerva

Rikola *

Luk*

Limun *

Češnjak *

Cikla, konzervirana 1x mala konzerva

Banane*

Mandarine*

Leća *

Grah *

Borovnica *

Krumpir *

Kelj *

Prokulice *

Kruške *

Blitva *

Kukuruz šećerac Marinero 1x konzerva

Masline 1x mala konzerva

Brokula *

Grašak *

Šampinjoni Marinero 1x konzerva

ORAŠASTO I SJEMENKE

Orasi Spectar *

Badem Spectar *

Bućine sjemenke *

Kikiriki *

Lanene sjemenke *

MLIJEČNI PROIZVODI

Mlijeko Lagano jutro (Dukat) 1 L

Posni sir Marinero 500 g

Jogurt *

Topljeni sir *

Svježi kravlji sir 70 g

Kefir 0.9% m.m. 2x

Sir ribani 100 g

Kiselo vrhnje 1x

RIBA

Tuna u konzervi Marinero 185 g 5x

Plodovi mora mix 100 g

Srdele 100 g

MESO I MESNI PROIZVODI

Pileći file*

Šunka u ovitku Delicato 60 g

Slanina 15 g

Svinjski odrezak 150 g

Junetina mljevena 120 g

NAMAZI I UMACI

Marmelada*

Kikiriki maslac*

Humus *

Umak od rajčice *

MASNOĆE

Maslinovo ulje *

Maslac Delicato*

OSTALO

Jaja Marinero (paket)

Čokolada za kuhanje Bondi 200 g

Med*

Suhi kvasac 1x

Šećer*

Proizvodi koji su označeni sa zvjezdicom(*) njihovu gramažu uzimate po vašoj želji (npr. 500 g,1 kg ovisno o pakiranju)

JELOVNICI

VAŽNA NAPOMENA:

KOLIČINE SE ODNOSE NA 1 PORCIJU I IZRAČUNATE SU NA 1500 KCAL, ŠTO PREDSTAVLJA DEFICIT POTREBAN ZA MRŠAVLJENJE PROSJEČNE OSOBE KOJOJ TREBA 2000KCAL DNEVNO! AKO IMATE ZDRAVSTVENIH PROBLEMA, OBAVEZNO SE POSAVJETUJTE S LIJEČNICOM ILI LIJEČNIKOM PRIJE ZAPOČINJANJA PROGRAMA PREHRANE.

___________________________________________________

PONEDJELJAK

DORUČAK

Zobene pahuljice (50 g, 5x žlica)

Mlijeko polumasno (150 g, cca uz kašu)

Jabuka, komadići (174 g, 1x)

Cimet (1.1 g, pola žličice)

Orasi Spectar (12 g, 3komada)

RUČAK (PALENTA I CRVENI UMAK OD PILETINE)

Pileći file Vindija (150 g, 1x filet)

Umak od rajčice (90 g, 3x žlica)

Tikvica (80 g, srednja porcija)

Luk (30 g, polovica)

Maslinovo ulje (12.6 g, 1x žlica)

Mrkva (60 g, 2x mala)

Palenta Marinero (50 g, 0.4x šalica)

Zelena salata (80 g, zdjelica)

Maslinovo ulje uz salatu (8.4 g, 2x žličica)

MEĐUOBROK

Kefir 0.9% m.m. (200 g, 1x čašica)

VEČERA (SALATA OD SLANUTKA)

Slanutak, konzervirani (25 g, 2x žlica)

Rikola (40 g, 2x šaka)

Luk (30 g, 1/2x mali)

Maslinovo ulje (8.4 g, 2x žličica)

Tuna u konzervi Marinero, cijeđena (130 g, 1x konzerva)

________________________________________________________

UTORAK

DORUČAK

Integralni kruh (80 g,2x kriška)

Šunka pureća Delux Vindija (60 g,3x šnita)

Posni sir Marinero(80 g,2x žlica)

Limunada,domaća(250 g,puna čaša)

RUČAK (RIŽOT S KOZICAMA I SALATA)

češnjak (3 g, 1x češanj)

Luk (20 g,mala porcija)

Umak od rajčice (75 g,3x žlica)

Maslinovo ulje (12,6 g,žlica)

Riža Marinero (60 g,0.3x šalica)

Plodovi mora (100 g,srednja porcija uz rižot)

Zelena salata(80 g,1x zdjelica)

MEĐUOBROK

Badem (30 g,jedna šaka)

Jabuka (174 g,1x srednje veličine)

VEČERA

Pečena jaja na maslinovom ulju,Marinero (120 g,2x)

Integralni kruh (40 g,1 x kriška)

Cikla konzervirana (100 g,veća porcija)

___________________________________________________

SRIJEDA

DORUČAK (ZOBENA KAŠA)

Zobene pahuljice (40 g,4x žlica)

Mlijeko Lagano jutro (150 g cca uz kašu)

Banana (100 g, 1x)

Mandarina (40 g,1x mala)

Badem (10 g,7x)

Med (7 g,1x žlićica)

RUČAK (VARIVO OD GRAHA I LEĆE)

Mrkva (35 g,1x mala)

Maslinovo ulje(8.4 g,2x žličica)

Češnjak (1.5 g,0.5x češnjak)

Luk (30 g,1x mali)

Grah (33 g,3x žlica)

Leća (50 g,½ šalica)

Slanina (14 g,2x tanka šnita)

Svinjski odrezak (150 g,1x veći)

MEĐUOBROK

Jogurt

Bućine sjemenke

VEČERA (SALATA S JAJIMA I SIROM)

Rikola (60 g,3 x šaka)

Kuhana jaja Marinero (100 g, 2x)

Maslinovo ulje (8,4 g, 2x žličica)

Posni sir Marinero (100 g,½ x mali)

___________________________________________________

ČETVRTAK

DORUČAK (SMOOTHIE)

Zobene pahuljice (20 g,2x žlica)

Banana (100 g,1 x)

Borovnica (40 g,puna šaka)

Jogurt (250 g,puna čaša)

Orasi Spectar (20 g,nepuna šaka)

RUČAK (KUHANO POVRĆE I PILETINA PEČENA NA TAVI)

Krumpir(200 g, 2x)

Kelj (200 g, srednja porcija)

Maslinovo ulje (12.6 g,1x žlica)

Mrkva (67 g,1x)

Prokulice (100 g, srednja porcija)

Pileci file Vindija (180 g, 2x manji file)

MEĐUOBROK

Kruška (160 g,1x srednja)

VEČERA (TOSTIRANI KRUH S TOPLJENIM SIROM I TUNOM)

Tuna u konzervi Marinero,cijeđena (70 g,1/2x)

Integralni kruh (80 g,2 x kriška)

Sir,topljeni (20 g,1x kriška)

___________________________________________________

PETAK

DORUČAK

Integralni kruh (80 g, 2x kriška)

Maslac Delicato (7.4 g, 0.5 x žlica)

Marmelada (30 g, 2x namaz na kruh)

Jogurt (150g,1x mali)

RUČAK (BLITVA I SRDELE)

Krumpir (150 g, 3 x mali)

Maslinovo ulje (12.6 g, 1 x žlica)

Blitva (200g,veća porcija)

Srdele (100 g, 6 x)

Integralni kruh (40 g, 1x kriška)

MEĐUOBROK (SMOOTHIE)

Banana (100 g, 1 x)

Kikiriki maslac (18 g, 1 x žlica)

Mlijeko Lagano jutro (150 g, cca u smoothie)

Kikiriki (20 g, nepuna šaka)

VEČERA (SALATA)

Luk (30g,1 x mali)

Zelena salata (40g,2 x šaka)

Kukuruz (60 g,2 x žlica)

Masline (35 g,srednja porcija)

Maslinovo ulje (12.6 g,3 x žličica)

Posni sir Marinero (100g,½ x mali)

___________________________________________________

SUBOTA

DORUČAK

Jogurt (250 g,puna čaša)

Banana (100g,1 x)

Lanene sjemenke (8g,2 x žličica)

Borovnica (40g,šaka)

Zobene pahuljice (10g,1 x žlica)

RUČAK (RECEPT DOLJE)

Pizza s pirovim brašnom (150g,1 x srednji komad)

MEĐUOBROK

Čokolada za kuhanje Bondi (20 g, 1x red)

VEČERA (PROSO S POVRĆEM I SIROM)

Proso (40 g, manja porcija)

Maslinovo ulje (12.6 g,1 x žlica)

Brokula (100 g, srednja porcija)

Mrkva (60 g, 2 x mala)

Grašak (50 g, 2 x žlica)

Svježi kravlji sir (70 g, vidjeti po pakiranju)

___________________________________________________

NEDJELJA

DORUČAK

Integralni kruh (80g, 2 x kriška)

Humus (30g,1 x žlica)

RUČAK (INTEGRALNA TJESTENINA BOLONJEZ I SALATA)

Integralna tjestenina (80 g, tanjur)

Maslinovo ulje (8.4 g, 2 x žličica)

Mrkva (67 g, 1x)

Luk (30 g,1 x mali)

Junetina mljeveno (120 g,manja porcija)

Umak od rajčice (100 g,cca uz bolonjez)

Zelena salata (80 g,1 x zdjelica)

MEĐUOBROK

Kefir 0.9 % (200 g,1 x čašica)

VEČERA (SALATA S TJESTENINOM)

Integralna tjestenina (50 g, 0.8 x serviranje)

Grašak (25 g,1x žlica)

Kukuruz (30 g,1 x žlica)

Ribana mrkva (30 g,1 x mala)

Tuna u ulju,cijeđena Marinero (130 g,1x)

Kiselo vrhnje (42 g,1 x žlica)

Jelovnike izradila m.sc nutricionizma Iva Tokić, nutricionističko savjetovalište Nutrivat

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
22. studeni 2024 23:30