POPIS NAMIRNICA ZA JELOVNIK
ŽITARICE
Zobene pahuljice *
Palenta Marinero 500 g
Integralni kruh 500 g
Riža Spectar 500 g
Pirovo brašno *
Proso *
Integralna tjestenina *
VOĆE I POVRĆE
Jabuke *
Mrkve *
Tikvice*
Zelena salata *
Slanutak, konzervirani 1x mala konzerva
Rikola *
Luk*
Limun *
Češnjak *
Cikla, konzervirana 1x mala konzerva
Banane*
Mandarine*
Leća *
Grah *
Borovnica *
Krumpir *
Kelj *
Prokulice *
Kruške *
Blitva *
Kukuruz šećerac Marinero 1x konzerva
Masline 1x mala konzerva
Brokula *
Grašak *
Šampinjoni Marinero 1x konzerva
ORAŠASTO I SJEMENKE
Orasi Spectar *
Badem Spectar *
Bućine sjemenke *
Kikiriki *
Lanene sjemenke *
MLIJEČNI PROIZVODI
Mlijeko Lagano jutro (Dukat) 1 L
Posni sir Marinero 500 g
Jogurt *
Topljeni sir *
Svježi kravlji sir 70 g
Kefir 0.9% m.m. 2x
Sir ribani 100 g
Kiselo vrhnje 1x
RIBA
Tuna u konzervi Marinero 185 g 5x
Plodovi mora mix 100 g
Srdele 100 g
MESO I MESNI PROIZVODI
Pileći file*
Šunka u ovitku Delicato 60 g
Slanina 15 g
Svinjski odrezak 150 g
Junetina mljevena 120 g
NAMAZI I UMACI
Marmelada*
Kikiriki maslac*
Humus *
Umak od rajčice *
MASNOĆE
Maslinovo ulje *
Maslac Delicato*
OSTALO
Jaja Marinero (paket)
Čokolada za kuhanje Bondi 200 g
Med*
Suhi kvasac 1x
Šećer*
Proizvodi koji su označeni sa zvjezdicom(*) njihovu gramažu uzimate po vašoj želji (npr. 500 g,1 kg ovisno o pakiranju)
JELOVNICI
VAŽNA NAPOMENA:
KOLIČINE SE ODNOSE NA 1 PORCIJU I IZRAČUNATE SU NA 1500 KCAL, ŠTO PREDSTAVLJA DEFICIT POTREBAN ZA MRŠAVLJENJE PROSJEČNE OSOBE KOJOJ TREBA 2000KCAL DNEVNO! AKO IMATE ZDRAVSTVENIH PROBLEMA, OBAVEZNO SE POSAVJETUJTE S LIJEČNICOM ILI LIJEČNIKOM PRIJE ZAPOČINJANJA PROGRAMA PREHRANE.
___________________________________________________
PONEDJELJAK
DORUČAK
Zobene pahuljice (50 g, 5x žlica)
Mlijeko polumasno (150 g, cca uz kašu)
Jabuka, komadići (174 g, 1x)
Cimet (1.1 g, pola žličice)
Orasi Spectar (12 g, 3komada)
RUČAK (PALENTA I CRVENI UMAK OD PILETINE)
Pileći file Vindija (150 g, 1x filet)
Umak od rajčice (90 g, 3x žlica)
Tikvica (80 g, srednja porcija)
Luk (30 g, polovica)
Maslinovo ulje (12.6 g, 1x žlica)
Mrkva (60 g, 2x mala)
Palenta Marinero (50 g, 0.4x šalica)
Zelena salata (80 g, zdjelica)
Maslinovo ulje uz salatu (8.4 g, 2x žličica)
MEĐUOBROK
Kefir 0.9% m.m. (200 g, 1x čašica)
VEČERA (SALATA OD SLANUTKA)
Slanutak, konzervirani (25 g, 2x žlica)
Rikola (40 g, 2x šaka)
Luk (30 g, 1/2x mali)
Maslinovo ulje (8.4 g, 2x žličica)
Tuna u konzervi Marinero, cijeđena (130 g, 1x konzerva)
________________________________________________________
UTORAK
DORUČAK
Integralni kruh (80 g,2x kriška)
Šunka pureća Delux Vindija (60 g,3x šnita)
Posni sir Marinero(80 g,2x žlica)
Limunada,domaća(250 g,puna čaša)
RUČAK (RIŽOT S KOZICAMA I SALATA)
češnjak (3 g, 1x češanj)
Luk (20 g,mala porcija)
Umak od rajčice (75 g,3x žlica)
Maslinovo ulje (12,6 g,žlica)
Riža Marinero (60 g,0.3x šalica)
Plodovi mora (100 g,srednja porcija uz rižot)
Zelena salata(80 g,1x zdjelica)
MEĐUOBROK
Badem (30 g,jedna šaka)
Jabuka (174 g,1x srednje veličine)
VEČERA
Pečena jaja na maslinovom ulju,Marinero (120 g,2x)
Integralni kruh (40 g,1 x kriška)
Cikla konzervirana (100 g,veća porcija)
___________________________________________________
SRIJEDA
DORUČAK (ZOBENA KAŠA)
Zobene pahuljice (40 g,4x žlica)
Mlijeko Lagano jutro (150 g cca uz kašu)
Banana (100 g, 1x)
Mandarina (40 g,1x mala)
Badem (10 g,7x)
Med (7 g,1x žlićica)
RUČAK (VARIVO OD GRAHA I LEĆE)
Mrkva (35 g,1x mala)
Maslinovo ulje(8.4 g,2x žličica)
Češnjak (1.5 g,0.5x češnjak)
Luk (30 g,1x mali)
Grah (33 g,3x žlica)
Leća (50 g,½ šalica)
Slanina (14 g,2x tanka šnita)
Svinjski odrezak (150 g,1x veći)
MEĐUOBROK
Jogurt
Bućine sjemenke
VEČERA (SALATA S JAJIMA I SIROM)
Rikola (60 g,3 x šaka)
Kuhana jaja Marinero (100 g, 2x)
Maslinovo ulje (8,4 g, 2x žličica)
Posni sir Marinero (100 g,½ x mali)
___________________________________________________
ČETVRTAK
DORUČAK (SMOOTHIE)
Zobene pahuljice (20 g,2x žlica)
Banana (100 g,1 x)
Borovnica (40 g,puna šaka)
Jogurt (250 g,puna čaša)
Orasi Spectar (20 g,nepuna šaka)
RUČAK (KUHANO POVRĆE I PILETINA PEČENA NA TAVI)
Krumpir(200 g, 2x)
Kelj (200 g, srednja porcija)
Maslinovo ulje (12.6 g,1x žlica)
Mrkva (67 g,1x)
Prokulice (100 g, srednja porcija)
Pileci file Vindija (180 g, 2x manji file)
MEĐUOBROK
Kruška (160 g,1x srednja)
VEČERA (TOSTIRANI KRUH S TOPLJENIM SIROM I TUNOM)
Tuna u konzervi Marinero,cijeđena (70 g,1/2x)
Integralni kruh (80 g,2 x kriška)
Sir,topljeni (20 g,1x kriška)
___________________________________________________
PETAK
DORUČAK
Integralni kruh (80 g, 2x kriška)
Maslac Delicato (7.4 g, 0.5 x žlica)
Marmelada (30 g, 2x namaz na kruh)
Jogurt (150g,1x mali)
RUČAK (BLITVA I SRDELE)
Krumpir (150 g, 3 x mali)
Maslinovo ulje (12.6 g, 1 x žlica)
Blitva (200g,veća porcija)
Srdele (100 g, 6 x)
Integralni kruh (40 g, 1x kriška)
MEĐUOBROK (SMOOTHIE)
Banana (100 g, 1 x)
Kikiriki maslac (18 g, 1 x žlica)
Mlijeko Lagano jutro (150 g, cca u smoothie)
Kikiriki (20 g, nepuna šaka)
VEČERA (SALATA)
Luk (30g,1 x mali)
Zelena salata (40g,2 x šaka)
Kukuruz (60 g,2 x žlica)
Masline (35 g,srednja porcija)
Maslinovo ulje (12.6 g,3 x žličica)
Posni sir Marinero (100g,½ x mali)
___________________________________________________
SUBOTA
DORUČAK
Jogurt (250 g,puna čaša)
Banana (100g,1 x)
Lanene sjemenke (8g,2 x žličica)
Borovnica (40g,šaka)
Zobene pahuljice (10g,1 x žlica)
RUČAK (RECEPT DOLJE)
Pizza s pirovim brašnom (150g,1 x srednji komad)
MEĐUOBROK
Čokolada za kuhanje Bondi (20 g, 1x red)
VEČERA (PROSO S POVRĆEM I SIROM)
Proso (40 g, manja porcija)
Maslinovo ulje (12.6 g,1 x žlica)
Brokula (100 g, srednja porcija)
Mrkva (60 g, 2 x mala)
Grašak (50 g, 2 x žlica)
Svježi kravlji sir (70 g, vidjeti po pakiranju)
___________________________________________________
NEDJELJA
DORUČAK
Integralni kruh (80g, 2 x kriška)
Humus (30g,1 x žlica)
RUČAK (INTEGRALNA TJESTENINA BOLONJEZ I SALATA)
Integralna tjestenina (80 g, tanjur)
Maslinovo ulje (8.4 g, 2 x žličica)
Mrkva (67 g, 1x)
Luk (30 g,1 x mali)
Junetina mljeveno (120 g,manja porcija)
Umak od rajčice (100 g,cca uz bolonjez)
Zelena salata (80 g,1 x zdjelica)
MEĐUOBROK
Kefir 0.9 % (200 g,1 x čašica)
VEČERA (SALATA S TJESTENINOM)
Integralna tjestenina (50 g, 0.8 x serviranje)
Grašak (25 g,1x žlica)
Kukuruz (30 g,1 x žlica)
Ribana mrkva (30 g,1 x mala)
Tuna u ulju,cijeđena Marinero (130 g,1x)
Kiselo vrhnje (42 g,1 x žlica)
Jelovnike izradila m.sc nutricionizma Iva Tokić, nutricionističko savjetovalište Nutrivat