StoryEditorOCM
ZdTubeTRESE, LUPA, UDARA

Ovo je trenutak potresa u Zagrebu: pogledajte uistinu dramatične snimke pada crijepova na omiljeno okupljalište na špici

Piše M. Bu.
22. ožujka 2020. - 13:22

Nedjeljno jutro. Šest sati, 24 minute i taman je krenula 8 sekunda...

Kao da je zemlja iz dubine grunula prema vani, kazuje nam naša sugrađanka, na "privremenom" radu u Zagrebu. Sve se streslo, i zemlja i duša.

- Samo sam iskočila iz kreveta, kada se trgneš iz sna ne znaš što je stvarno,a što ne – pripovjeda nam.

Trudna je, ali i majka trogodišnjeg Nikole, on joj je bio prva misao.

- Samo sam skočila do njegovog krevetića, zgrabila ga i povikala mužu da se probudi. On je, naravno, spavao snom pravednika, nije osjetio ništa – sad već nalazi razloga za smijeh naša sugovornica.

Odjenuli smo se nevjerojatnom brzinom i kada je trešnja stala izašli smo van, sjeli u auto i parkirali na otvorenom – veli nam.

Sve u njihovom stanu je popadalo s polica. Nevjerojatno je to što se događa, kazuje nam, prvo panika zbog koronavirusa, pa naputci kojih se pridržavaju, a sad obruta situacija. Urnebes.

Čovjek mora biti jak. Ne smiješ pokazati strah, zbog djeteta. Ne smiješ ga prepasti, pa onda sve odradih u nekom valceru, a u sebi sam gorila – priznaje nam.

Neko su vrijeme proveli u vozilu, a onda su se vratili u stan. Žive u novijim zgradama, na Krugama, pa opasnosti od urušavanja, nadaju se, nema.

Ustupili su nam snimke kućne im kamere, pogled na njihov dnevni boravak u 06.24.08 je strašan.

U međuvremenu, čitatelji su nam poslali i snimke razornog potresa. Evo kako je to izgledalo jutros rano u Zagrebu.

Ljudi, držite se!

 

 

19. travanj 2024 06:33