StoryEditorOCM
Zadar plusADVENT U ZADRU

Udruga Vinum ocijenila najbolja jela i pića: Drugačija sarma najbolje je jelo ove godine, a evo i pobjednika u drugim kategorijama

Piše Zadarski.hr
16. prosinca 2022. - 14:37

Drugačija sarma kućice Picnic najbolje je slano jelo ovogodišnjeg Adventa u Zadru, pita od jabuka kućice Master & Chef najbolje je slatko jelo, najbolje kuhano vino toči se na kućici Maguro Street Food, a najbolju ukupnu ponudu pića ima kućica Picnic. Najbolje autohtono jelo zadarskog adventskog sajma je bakalar kućice Winter Paradise by Gušti, a najbolju ponudu autohtonih pića ima kućica Santa‘s Barrel, sastavljenu od vina četiri vinarije zadarskog kraja, Maraskinih i još preko 50 drugih pića.

Nakon višesatne degustacije jela i pića na kućicama zadarskog Adventa, u četvrtak je deveteročlani žiri donio konačnu odluku o pobjednicima. Članovi stručnog enološkog tima udruge Vinum bili su: Filip Erceg, Ivan Stiblik, Robert Plohl i Manuela Plohl, a uz njih su u žiriju bili i poznati zadarski kuhari Marko Perić, Renato Kraljev, Mario Arbanas, Ivan Buovac i Josip Vrsaljko.

Proglašenje pobjednika te drugih i trećih mjesta u svim kategorijama s dodjelom nagrada predviđeno je za subotu u jutarnjim satima.

17. lipanj 2024 11:30