StoryEditorOCM
Zadar plusZADARSKI MATURANTI

Učenici Gimnazije Vladimira Nazora primili svoju posljednju srednjoškolsku svjedodžbu; ravnateljica Šango: "Ne bojte se truda i rada jer to dovodi do uspjeha"

Piše M.M.
29. lipnja 2022. - 12:05

Maturanti Gimnazije Vladimira Nazora, generacije 21/22 jutros su u Providurovoj palači primili svoje posljednje svjedodžbe.

Generacija je to kojoj je srednjoškolsko obrazovanje bio velik izazov, ne samo zbog školskih obaveza i brojnih ispita već zbog – "novog normalnog".

- Jedan ste dio vašeg obrazovanja proveli u izolaciji, na daljinu. Bili ste lišeni mnogih zabavnih stvari koji čine srednju školu posebnom: druženja u učionicama, na školskom hodniku, ćakule u dvorištu, u gradu na kavi prije ili poslije nastave, plesa na maturalnoj zabavi.. Unatoč svim tim nedaćama, svi smo mi, vaši nastavnici i pedagozi, tijekom četiri godine bili tu za vas i rasli zajedno s vama – rekla je ravnateljica Sandra Šango te dodala kako su nastojali do zadnjeg dana učiti ove mlade ljude odgovornosti i vrijednostima kojima će izgrađivati naše društvo.

image

maturani gimnazije vladimira nazora

Zadarski.hr/Slobodna Dalmacija

- Gdje god da vas život odnese, vi ćete biti kreatori naše budućnosti. Vi, mladi, obrazovani ljudi, kreativni, ambiciozni, samopouzdani. Došli ste uspješno do kraja jednog razdoblja vašeg života, trud se isplatio, a na vama je da sad razvijate dalje svoje vještine koje su vam otkrili vaši nastavnici i razrednici i koje će otkriti da ste svi vi jedinstveni – istaknule je ravnateljica.

Podsjetila ih je u svom govoru kako realnost često nije jednostavna, niti je pravedna, no ohrabrila ih je rekavši kako moraju biti  ustrajni i odlučni, u svojim stavovima čvrsti, a u odlukama moralni. 

image
Zadarski.hr/Slobodna Dalmacija

- Neće sve ići po planu, i sigurno neće biti lako, no to je život. Ne bojte se truda i rada jer to dovodi do uspjeha. Ipak, najvažnija je ljubav, iskrenost, skromnost i dobrota – naglasila je ravnateljica Šango te za kraj dodala:

-  Vjerujem da ćete biti na ponos i svojih roditelja i gimnazije Vladimira Nazora, gradu Zadru, našoj županiji i domovini. Svaki je kraj novi početak, a vi ste spremni za novu životnu stepenicu. Sretno! - zaključila je Šango. 

18. travanj 2024 11:23